Μιθριδατισμός και σατραπεία

by

Mitsotakis-vlemma_2«Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις»: μιθριδατισμός είναι «η διαδικασία κατά την οποία (δυσάρεστες) αλλαγές που έρχονται βαθμιαία, με πολύ αργό ρυθμό, σε βάθος χρόνου γίνονται ανεπαίσθητες». Η λέξη προέρχεται από την πρακτική (αυτό-)χορήγησης δηλητηρίου σε μικρές δόσεις, για την απόκτηση ανοσίας. Σατραπεία είναι δε η άσκηση αυταρχικής και τυραννικής πολιτικής.

Προφανώς, η αναφορά είναι στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον διαπρεπή αυτόν αντι-λαϊκιστή. Ο κ. Μητσοτάκης με μεγάλη «ασπούδα» κατέστη επικεφαλής, μέρες μόλις –αν έχεις το Θεό σου- αφού επικράτησε στις εκλογές του 2019, της ΕΡΤ, της ΕΥΠ και της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Το λόγο της ακραίας βιασύνης μας τον δίνει η συνέχεια των υπέροχων περιπετειών του, με τις «επισυνδέσεις» σε δεκάδες και εκατοντάδες άτομα: αξιωματούχους, στρατιωτικούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους και οικείους των. Ακόμη και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ. Χατζηδάκης δήλωσε «βαθύτατα ενοχλημένος» από τις παρακολουθήσεις και η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι άλλαξε κινητό. Και οι δύο φυσικά περιμένουν από τη «δικαιοσύνη» να εξιχνιάσει τα εγκλήματα και να βρει τους ενόχους. Και στο Βιλλαμπάχο ακόμα τρίβουν…

Η ΕΥΠ με επικεφαλής τον πρωθυπουργό έχει προχωρήσει λοιπόν σε εκατοντάδες παρακολουθήσεις μέσω κακόβουλου λογισμικού, που όπως λέμε στην πληροφορική, διεξάγουν «ηλεκτρονικό ψάρεμα» (phishing). Μέχρι και ο κ. Μαρινάκης δυσαρεστήθηκε σφόδρα. Όμως, αυτό που βλέπαμε τόσο καιρό είναι ότι βασικά δεν κουνήθηκε φύλλο. Μόνο η Ευρωπαία Εισαγγελέας πρόσφατα κινητοποιήθηκε. Αυτοί δε που τιμωρήθηκαν τα τελευταία χρόνια ήταν οι ίδιοι οι… άτακτοι εισαγγελείς: η κ. Τουλουπάκη, εισαγγελέας διαφθοράς, επειδή συνεργάστηκε με το FBI, για τη διερεύνηση του πολυεθνικού σκανδάλου Novartis. Ο κ. Παππάς, που, όπως κάποτε ο κ. Παυλόπουλος επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, προσπάθησε να κάνει τους καναλάρχες να πληρώσουν για τις δημόσιες συχνότητες που χρησιμοποιούν και το δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία 7-6 και με σύνθεση με… 5 αντιπροέδρους (που γύρευε πού ανήκουν κομματικά) του καταλόγισε «παράβαση καθήκοντος»!!! Εδώ να πούμε ότι στον Παππά καταλογίστηκε (ενάντια προς την πρόταση του εισαγγελέα) ότι ευνόησε ύπαρξη καναλιού θετικά διακείμενου προς την αξιωματική αντιπολίτευση. Την ίδια στιγμή που, όπως ορθότατα επισήμανε ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός, η μονομέρεια των ΜΜΕ υπέρ του Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο μέσα στις τελευταίες δεκαετίες!!!

Αλλά ο μεγάλος φιλελεύθερος και πολέμιος του κρατισμού δεν έμεινε εκεί: προσέγγισε προ ημερών τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Τζανερρίκο (ο κ. Γεραπετρίτης, αλλά και μη-κατονομαζόμενος «ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας»), ώστε, όπως κατήγγειλε, να επιχειρήσουν να τον δωροδοκήσουν, για να βγάλει εκτός νόμου το κόμμα Κασιδιάρη ως «αντισυστημικής ιδεολογίας» (!!!), στα πλαίσια μιας διαδικασίας εμφανώς παράνομης και μη-προβλεπόμενης από το Σύνταγμα.

Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα κεντροαριστερής εφημερίδας, οι επιτελείς του Μητσοτάκη προσέγγισαν και δύο ή τρεις βουλευτές του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου. Τους πρόσφεραν ανταλλάγματα, ώστε να φύγουν ως και μετά την εκλογή τους και να ενισχύσουν το Μητσοτάκη. Το δημοσίευμα άμεσα επιβεβαιώθηκε.

Περιττεύει να πούμε ότι στη στήλη αυτή δεν «εμπιστευόμαστε τη δικαιοσύνη» περισσότερο από ό,τι εμπιστευόμαστε έναν οποιονδήποτε επαγγελματία ή λειτουργό, με τρεπτό θέλημα, πάθη και αδυναμίες, έναν οδοκαθαριστή, ένα γιατρό ή δικηγόρο, ακόμη και έναν ιερέα. Κάποιος αυτοπροσδιοριζόμενος ως «χουντικός» μας είχε πει παλιότερα ότι δεν υπήρχαν νεκροί στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, επειδή έτσι το έκρινε το δικαστήριο! Επίσης, είναι γνωστό ότι Αρεοπαγίτες την ίδια περίοδο μίλησαν για «στιγμιαίο έγκλημα».

Συμπέρασμα: αυτή η κυβέρνηση υπήρξε αδίστακτη -με όλη τη σημασία της λέξης- και μεταχειρίστηκε τη χώρα σαν τσιφλίκι της. Επέδειξε πρωτοφανή ασέβεια απέναντι στο έργο όλων των θεσμών. Είναι απόλυτη ανάγκη να εξαφανιστεί άμεσα από την πολιτική ζωή του τόπου.

Ετικέτες: , , , , ,

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.