Στα ταχυφαγεία της Αμερικής…

by

A protester holds up a sign at a demonstration outside McDonald's in Times Square in New YorkΝα ένα θέμα που ποτέ δεν περιμένουμε να πληροφορηθούμε από κάποιες «χριστιανικές οργανώσεις» του τόπου μας, οι οποίες άλλωστε νυχθημερόν ασχολούνται και είναι ιδιαίτερα επιφορτισμένες με τους Βαλκανικούς Πολέμους και εν γένει την μνήμη των εθνικοπατριωτικών αγώνων και τα συναφή πολύημερα και πολύωρα αφιερώματα:

η τύχη και ο αγώνας των εργαζομένων στα ταχυφαγεία των Ηνωμένων Πολιτειών, μάλιστα συμβολικά ιδωμένος, ως αγώνας που άπτεται των θεόσδοτων δικαιωμάτων του ανθρώπινου προσώπου. Και ας λέει ο Άγ. Νικόλαος Βελιμίροβιτς ότι ο μισθός και οι σχέσεις Εργασίας-Κεφαλαίου είναι θέμα ηθικό(γρ. πνευματικό) και όχι τεχνικό. (Άλλωστε μην δικαιώσουμε και τους κομμουνιστάς και τους άλλους που μεταξύ των άλλων κατηγορούν τον Εθνικό Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά…)

Άνθρωποι λοιπόν φτωχοί, που καθίστανται αντικείμενο εκμετάλλευσης από άρπαγες εργοδότες, με την συμπαιγνία του Κράτους και έτσι δυσκολεύονται και υποφέρουν μαζί με τις οικογένειές τους.

Αυτοί οι άνθρωποι κερδίζουν κατά προσέγγιση και κατά Μέσο Όρο 9 δολλάρια, δηλαδή περίπου (βάσει σημερινής ισοτιμίας) 6,5 ευρώ την ώρα, όντας έτσι από τους χειρότερα αμειβόμενους εργαζόμενους των Ηνωμένων Πολιτειών.

(Βεβαίως, στην σημερινή Ελλάδα κάτι τέτοιο ίσως να εθεωρείτο και …τύχη αγαθή. Εκεί καταντήσαμε.)

Να μην ξεχάσουμε να σημειώσουμε ότι -σε αντίθεση ίσως με την Ευρώπη- δεν προβλέπεται ασφάλιση για τους περισσότερους από αυτούς, δηλαδή ενδεχόμενη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι επί πληρωμή για την συντριπτική πλειοψηφία αυτών(ίσως περί το 85%). (Άλλωστε το Obamacare είναι μία πολιτική σοσιαλιστικής και ναζιστικής έμπνευσης. Τίποτα καλό δεν μπορεί να γίνει, όπως λένε οι νεολίμπεραλ στις ΗΠΑ, αυτοί που μας κυβερνάνε εδώ και 3 χρόνια δηλαδή, με το χρήμα κάποιου άλλου. Δηλαδή με το χρήμα που οι νόμοι -ερήμην της όποιας ηθικής- του επιτρέπουν να βγάζει.)

Υπάρχει μια συλλογιστική, που βρίσκω καθαρά καλβινιστική, όλων αυτών που αντιτίθενται στον αγώνα αυτών των ανθρώπων:

φταίνε οι ίδιοι!!! (Θυμάστε τον Μ. Βασίλειο: «Ο πλούσιος είναι άδικος ή αδίκου υιός» καταπώς το μεταφέρει ο π. Επιφάνιος; Καμία σχέση.)

Μία τέτοια δουλειά, λ.χ. σε ένα McDonald’s, είναι μια δουλειά προσωρινή. Κατόπιν, πρέπει να μεταπηδήσουν σε κάτι πιο αξιοπρεπές. Αν αποτύχουν να προσαρμοστούν και να το πράξουν, είναι losers. Έχασαν στην μάχη της «επιβίωσης του πιο προσαρμοσμένου».(survival of the fittest) Να ζεις σημαίνει να επιβιώνεις.

Έτσι αντιλαμβάνονται αυτοί οι άνθρωποι τον βιοπορισμό λοιπόν: να είσαι ένα εξάρτημα στην μηχανή του τάδε και του δείνα «αφεντικού» και να είσαι έτοιμος και να προετοιμάζεσαι για να κυνηγήσεις την σταδιοδρομία σου σε ένα τομέα άλλο, αλλότριο δηλαδή από τις κλίσεις σου. Σου είναι τελείως ξένο; Ονειρευόσουν να προσφέρεις κάπου αλλού; Αυτό δεν έχει καμία σημασια. Άλλαξε ή πέθανε. Μόνο οι δυνατοί επιβιώνουν. Τους αδύνατους τους τρώει το λιοντάρι.

Έτσι ή αλλιώς, βέβαια, όπως επισημαίνει ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος Μαρκ Βάισμπροτ, αυτή η δυνατότητα στις ΗΠΑ σήμερα -όπως και στην Ελλάδα βεβαίως σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό- δεν υφίσταται. Το έχει επισημάνει παλαιότερα και ο Στρατηγικός αναλυτής Έντουαρντ Λούτουακ.

Να κλείσω αυτή την σύντομη αναφορά με το εξής:

αν υποθέσουμε ότι ένας υπάλληλος των McDonald’s εργάζεται 6 ώρες την ημέρα, με ένα πρόχειρο υπολογισμό προκύπτει πως αμείβεται με 858 ευρώ τον μήνα.

Τι συνεπάγεται αυτό;

Οι ΗΠΑ, με το τριτοκοσμικό εργασιακό δίκαιο και κοινωνικό Κράτος -που προσέβλεπαν στο ευρωπαϊκό- έχουν υψηλότερους μισθούς αναλογικά από την Ελλάδα.

Να πούμε κάτι να χαρούν και οι νεοφιλελεύθεροι-που-δεν-θέλουν-να-ονομάζονται-νεοφιλελεύθεροι:

Η Ελλάδα έπαψε να είναι «το τελευταίο μαρξιστικό Κράτος της Ευρώπης»!!!

Ετικέτες: , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.


Αρέσει σε %d bloggers: