Αρρενομανείς φοράδες: απάντηση στους “θηλυμανείς ίππους”!!!(β’ μέρος)

by

Ξαναπιάνω το νήμα από το παραπάνω, πρώτο μέρος και σας παρακαλώ να κρατήσετε τα τρία σημεία:  τον εκτροχιασμό του φεμινιστικού κινήματος σε ικανό του μέρος,  την εξ ολοκλήρου αστική προέλευση της ηδονιστικής ιδεολογίας*, και  την κατανίκηση της νεολαίας, έστω σε ένα επιφανειακό επίπεδο, από δαιμονόπνευστους «πορνικούς» και συναφείς με αυτούς λογισμούς, που αντικειμενοποιούν το πρόσωπο, με ένα άκρως ανέραστο, αν-αίσθητο κυριολεκτικώς, τρόπο. Όλα αυτά θα μας χρειαστούν, για να εντάξουμε στο σωστό πλαίσιο κάποιο σχετικό, φεμινιστικότατο άρθρο της γνωστής εφ. Ελευθεροτυπία με τίτλο …«Ελληνίδες: ισότητα και στο σεξ»(sic).

Συμφώνως προς το σπουδαίο τούτο, και φεμινιστικό, όπως είπαμε, άρθρο(αξίζει να το …διαβάσετε όλο, για να δήτε την έκταση του πράγματος):

α)«Σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε 1.800 γυναίκες ηλικίας 34 έως 45 ετών, ένα ποσοστό που ξεπερνά το 40%, προτιμά τους μικρότερους σε ηλικία εραστές από αυτές. Μόλις το 28% επιλέγει συνομήλικους παρτενέρ και 27% μεγαλύτερους.»

β)Όσον αφορά στην απιστία, που θεωρείται κατά παράδοση περισσότερο “ανδρική συνήθεια”, το 64% των γυναικών δεν δίστασαν (σ.φ.: μπράβο- αυτό θα πη χειραφέτηση) να δηλώσουν ότι είναι άπιστες

γ)Η οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών οδηγεί και σε σεξουαλική ανεξαρτησία, καθώς περίπου οι μισές από τις ερωτηθείσες απάντησαν ότι θα χώριζαν για την καριέρα τους.

δ)Ακόμη το 48% θα επέλεγε άλλο ερωτικό σύντροφο εάν δεν ήταν ικανοποιημένες από αυτόν που ήδη έχουν

Στον δε πρόλογο, διαβάζομε, και, ομολογώ, ότι η …χαρά του(της) συντάκτου δεν κρύπτεται:

ε)Η σεξουαλική ανεξαρτησία στις Ελληνίδες φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, καθώς, σύμφωνα με έρευνα, οι περισσότερες διεκδικούν έναν, παραδοσιακά, ανδρικό ρόλο: Αυτόν του “κυνηγού”(sic).

Πολλοί, ίσως, θα ντρέπεστε για το ανθρώπινο γένος ή αηδιάζετε με τα όσα διαβάζουμε παραπάνω. Άλλοι, ίσως, όπως περίπου και εγώ, θα… τρίβετε και τα μάτια σας, καθώς γνωρίζαμε, ότι η κοινωνική και (ηθικο)πνευματική σήψη έχει προχωρήσει, αλλά πάντως όχι όσο …και στην αιγυπτιακή μούμια του «Words with a mummy» του Έδγαρ Άλλαν Πόου…

Το πλέον, ίσως, λανθασμένο, πάντως, είναι να επιχαίρη κανείς για όλο αυτό το μαύρο και άραχλο φαινόμενο, που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η έκφραση της ίδιας ανέραστης και (φιλόκτιστης/μισόθεης) ατομικιστικής, καπιταλιστικής, μεταμοντέρνας διάθεσης σε ένα άλλο χώρο, τον χώρο των διαφυλικών σχέσεων. Είναι θαυμάσιο, όντως, πώς η κοινωνία και το σύστημα μπορεί να διαμορφώση τους ανθρώπους, αν και μόνο αυτούς χωρίς γνήσιο μπούσουλα.

Για αυτό, καλό θα ήταν να προχωρήσουμε και εμείς σε κάποιες βασικές επισημάνσεις πάνω σε αυτά τα θέματα:

α)βεβαίως, δεν πρέπει να κάνουμε και στην Εκκλησία, όσο υπάρχει σε μας παρουσία αγιοπνευματική, δεν κάνουμε ηθικιστική ανάλυση. Δηλαδή δεν κρίνουμε από το εξωτερικό του πράγματος. Διότι μπορεί να πη κανείς …μα ίσως υφίσταται αίσθημα ερωτικό πίσω από την σαρκική εκτροπή αυτή(βλ. και εδώ). Ή μπορεί να πη: το ζήτημα είναι, όπως το λέει και ο (ελαφρώς «μισογύνης» και) δηκτικός Καρυωτάκης, «τα νόμιμα κρεβάτια» με παρόμοιο, ατομικιστικό πνεύμα ή ο «χορός ημιπαρθένων»;; Όχι, οπωσδήποτε όχι. Το ζητούμενο δεν είναι η υπόκριση ή η θεομπαιξία ή η ηθικοφανής αμαρτία, κάθε άλλο.

β)επίσης, δεν καταδικάζεται ό,τι κάποιος θα έλεγε σωματικότητα. Εδώ κάποιος αλλού νεωτερίζων αλλού ορθοτομών ιερέας συγγραφέας των ημερών μας έχει δίκηο, δηλαδή ότι ο άνθρωπος είναι ψυχοσωματικό ον με ψυχοσωματικές εκδηλώσεις. Το ζήτημα είναι κυρίως η εσωτερική διάθεση, η αγάπη, ο έρως δηλαδή κατά τους Νηπτικούς Πατέρες, και η ταπείνωση. Έτσι, έχει ενδιαφέρον πλέριο, ότι ο βιογράφος του Αγίου Μακαρίου του Νοταρά αποκαλεί το βλέμμα του θωπευτικό. Θα λέγαμε, δηλαδή, σήμερα ότι το βλέμμα του ήταν σαν χάδι. Θυμηθείτε και τα πνευματικά χάδια του Θεού για τα οποία μας μιλάει ο γέροντας Πορφύριος, στα παιδαγωγικά του κείμενα ιδιαίτερα… Βέβαια, σε αυτήν την συνάφεια, άλλο είναι το άγιο φίλημα και άλλο το φίλημα του Ιούδα.

γ)αυτή η δράση είναι… αντίδραση. Δηλαδή δεν είναι πρωτογενής, αλλά…… ετερόφωτη και ξεκίνησε από το ισχυρότερο σκεύος και φύλο. Και ο λόγος; Η απόκλιση και πλήρης αποστασία από το του Απ. Πέτρου «ως ασθενεστέρω σκεύει απονέμοντες τιμήν» και την συγκλονιστικά σταυρική και αυτοθυσιαστική μυστική συζυγική αγάπη(που σχετίζεται με την αγάπη του Χριστού για την Εκκλησία) από την οποία υπάρχει …χάος και όχι χάσμα. Δυστυχώς, οι καρδιές δεν αντέχουν για πάντα. Ιδιαίτερα, όταν υπάρχει και μια ενδιάθετη τάση συναφής…

δ)η κυρίαρχη ιδεολογία μας έχει φέρει αυτό που ο Κωστής Μοσκώφ αποκαλούσε μικροαστικό θετικισμό, που πολεμάει κάθε ερωτική στάση και Πράξη ζωής, όπως είναι κατ’εξοχήν και καθ’υπερβολήν η Ορθόδοξη στάση και Πράξη ζωής. Αυτός ο αστικός και μικροαστικός, κατά τον μαρξιστή Μοσκώφ, θετικισμός** πολεμάει ό,τι δεν αντέχει στον παράλογο ρατσιοναλιστικό του μύθο ως ανορθολογήματα: είτε ο έρως είτε το όνειρο είτε η ποίηση, μας λέει ο Μοσκώφ καίγονται στην μεγάλη φωτιά των νέων μεγάλων ιεροεξεταστών. Έτσι, το μόνο που μένει τι είναι; Μα η ψυχρή λογικότητα***, αυτή του Λουθήρου και του νατσισμού. Κατά συνέπεια; Η «καριέρα»(όχι φυσικά η εργασία ως «οντολογική ανάγκη» κατά Σεφέρη, π.χ.), η σεξουαλικότητα, η (συνεχής) ικανοποίηση των ζωικών αυτών ενστίκτων -με μικρή, σίγουρα, απόδοση****- με τρόπο αηδιαστικά ατομιστικό επικρατούν, καθώς το Πνεύμα έχει πετάξει μακρυά. Οι σχέσεις των ανθρώπων γίνονται αξιοθρήνητες, ανύπαρκτες, δεν τους συνδέει τίποτε πέραν της επιθυμίας -που έχει γίνει δια της δούλωσης στα διαβλητά πάθη …»(βιολογική) ανάγκη»- για χρήση του Άλλου, μάλιστα ληξιπρόθεσμη. Ουδεμία κατανόηση υπάρχει(αφού προϋποθέτει την υπέρλογη αγάπη), ουδείς καλός λογισμός, ουδεμία ανοχή στο ανθρώπινον του πίπτειν ή στην τάδε αδυναμία. Βέβαια, όλα αυτά, η ανελευθερία αυτή, οφείλονται και στην ριζική ανηδονία του σαρδαναπαλισμού αυτού, κατά το «ο μισθός της αμαρτίας θάνατος εστί». Η ζωή αυτή είναι ανυπόφορη και όσο πιο ανυπόφορη γίνεται τόσο δουλώνει και τους άλλους σε ποικίλα καπρίτσια.

Συμπέρασμα;

Ο βάλτος της σημερινής μας κοινωνίας είναι γνωστός. Η προέλευση γνωστή. Ο εξευρωπαϊσμός και ο εκδυτικισμός, θα έλεγα η εισαγωγή του απνευμάτιστου βαρβαρισμού εξ Εσπερίας που περνιέται για κάτι σπουδαίο. Δεν είναι μόνο οι κοινότητες των Ελλήνων και τα μοναστικά κοινόβια που διέλυσαν οι Μπαυαρέζοι και τα ελληνόφωνα τζιράκια(κατά Μακρυγιάννη) αυτών. Είναι και η κοινότητα ως βίωμα. Αλλά, πάντως, το να θεωρούνται όλα αυτά κάτι παραπάνω από την δημιουργία μίας παγκάκιστης κοινωνίας ανέραστων ανθρώπων -και ήκιστα δυνάμει Χριστιανών, εννοείται- που φέρονται ως γορίλλες με εργαλειακό ορθολογισμό και εργαλειακό Λόγο είναι πλάνη. Όσοι προωθούν, λοιπόν, αυτήν την στάση ζωής πολύ φοβάμαι, ότι είναι βαθύτατα ένοχοι για αυτό το ναυάγιο που βλέπετε καθημερινά, αλλά είμαι σίγουρος, ότι ήδη το ξέρουν… Δεύτερον, αναπαράγουν την αστική και κυρίαρχη κοινωνικά, ιδεολογία, μαζί με διάφορα σκύβαλα από την Δύση και όχι κάποιον φεμινισμό, που πρέπει, εξ ορισμού, να είναι έστω λίγο κριτικός προς το σύστημα και την ιδεολογία του.

*θα αρκούσε να δούμε τις θεωρίες περί του ανθρωπολογικού προτύπου homo oeconomicus, που είναι η βάση του νεοκλασσικού και νεοφιλελεύθερου υποδείγματος. Αλλά μην ξεχνούμε, ότι ανάμεσα στους Διαφωτιστές περιφανή θέσι κατέχει ο Μαρκήσιος ντε Σαντ, καθώς επίσης και στους αθεϊστές θεωρητικούς. Κατατάσσεται, συγκεκριμένα, στον «σεξουαλικό αθεϊσμό»
**σε επίπεδο λογίου, ίσως εκπροσωπείται πολύ καλά από τον αριστερό ρατσιοναλιστή και ακραίο δυτικόφρονα Αύγουστο Μπαγιόνα που, καθώς φαίνεται και από το τελευταίο του βιβλίο, έχει ως πρότυπο και ο γνωστός φυσικός και μαρξιστής θεωρητικός Ευτύχης Μπιτσάκης
***Γιατί ψυχρή; Διότι ο, ας πούμε, Λόγος επηρεάζεται και καθοριστικά από την ενθυμία κατά Μαλεβίτση, την διάθεση ας πούμε, ο άνθρωπος δεν είναι ούτε ζώο ούτε υπολογιστήρας να μεταγλωττίζει και εκτελεί γραμμές κώδικα
****Η ηδονή είναι ένας από τους σκοπούς του Ορθόδοξου γάμου κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, και μάλιστα ο ίδιος Πατέρας έλεγε, ότι η εντός του γάμου ηδονή είναι η μέγιστη δυνατή, κάτι που βέβαια προϋποθέτει το κενωτικό πνεύμα που αναφέραμε πρωτύτερα. Για αυτά εδώ τα θέματα και τα σχετικά παραθέματα, βλ. Στ. Παπαδόπουλου » Γάμος και  παρθενία στον ιερό Χρυσόστομο» και Ν.Μπουγάτσου «Η Ορθόδοξη Θεολογία για το σκοπό του Γάμου«

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

16 Σχόλια to “Αρρενομανείς φοράδες: απάντηση στους “θηλυμανείς ίππους”!!!(β’ μέρος)”

 1. philalethe00 Says:

  Να σημειωθή, ότι ο όρος «θηλυμανής ίππος» προέρχεται από την Ελληνική Πατρολογία και συγκεκριμένα από τους λόγους του μέγιστού μας Αγ. Ι. του Χρυσόστομου. Είναι προφανές δε, ότι αναφέρεται στους έχοντες πλέριο -και υπερχειλίζον- «σαρκικό φρόνημα». 🙂

 2. Ο Χρήστηθος Says:

  Οι σεξομανείς, πορνοδιεστραμένες κορασίδες έχουν φτάσει σε σημείο να μην αγαπούν αυτούς που πραγματικά τις αγαπούν και να επιζητούν ηδονή στο πρώτο τυχόν πέος. ντροπή τους!

 3. Ο Χρήστηθος Says:

  σε τέτοιο σημείο έχει φτάσει ο ευτελισμός των ηθών…

  »Πως έχασα την παρθενιά μου
  Δάγκωνα το μαξιλάρι μ’ όση δύναμη μου απέμενε, σε μια προσπάθεια πνίξω, τα ουρλιαχτά πόνου και ηδονής που έφθαναν μέχρι το στόμα μου.
  http://www.erotikesistories.com/read/124092»

  Ντροπή και αίσχος!!!! Φιλαλήθη σε καλώ να παρέμβεις!!

 4. philalethe00 Says:

  @Ο Χρήστηθος
  Αγαπητέ μας, καλωσόρισες, τα σχόλιά σου τυγχάνουν …πιπεράτα και αθυρόστομα κάπως, όπως βλέπω. 🙂 Ένας Οδυσσέας Ανδρούτσος της σημερινής εποχής, λοιπόν.

  Παραταύτα, ας πάμε και στο περιεχόμενο και όχι στην μορφή, διότι «είτε προφάσει είτε ενεργεία», δίνεις… «πάσα» για ορισμένες καίριες, πραγματικά σημαντικότατες επισημάνσεις.

  Α)Ας μην είμαστε κακεντρεχείς, γεγονός είναι, ότι, ενώ παληότερα οι γυναίκες φρόντιζαν για την παρθενία(ετυμολογείται από το παρά και Θεώ, άκουγα κάποτε, έτσι μάλλον εξηγείται γιατί συχνά χάνεται μαζί με την εγγύτητα στον μυστικό Νυμφίο, δεν είναι έτσι;…) τους, όπως το λες, με επιμέλεια ασύλληπτη για σήμερα(για όσους δεν το ξέρουν, και ιδιαίτερα για κάποιους Γερμαναράδες, υπάρχει το φαινόμενο της θυσίας ορισμένων γυναικών, που τιμώνται εκκλησιαστικά, για να μην υποστούν διακόρευση/βιασμό από ανθρωπόμορφους θηλυμανείς ίππους επί Οθωμανοκρατίας, η τιμή τιμή δεν έχει που λέει και το δημώδες ρητό), τρεχόντως έχουμε εκσυγχρονιστή ως ελληνική κοινωνία, δεν είμαστε Ιράν, αλλά προοδευμένοι σαρδανάπαλοι και Ευρωπαίοι, άρα αυτά τα …ταμπού δεν υπάρχουν. Πέθαναν στην εν προόδω κίνηση, που είναι η γερμανική έννοια της λέξης για τον «Διαφωτισμό», δηλαδή Aufklarung.
  Δες εδώ, σε παρακαλώ:
  «αυτή η δράση είναι… αντίδραση. Δηλαδή δεν είναι πρωτογενής, αλλά…… ετερόφωτη και ξεκίνησε από το ισχυρότερο σκεύος και φύλο. Και ο λόγος; Η απόκλιση και πλήρης αποστασία από το του Απ. Πέτρου “ως ασθενεστέρω σκεύει απονέμοντες τιμήν” και την συγκλονιστικά σταυρική και αυτοθυσιαστική μυστική συζυγική αγάπη(που σχετίζεται με την αγάπη του Χριστού για την Εκκλησία) από την οποία υπάρχει …χάος και όχι χάσμα. Δυστυχώς, οι καρδιές δεν αντέχουν για πάντα. Ιδιαίτερα, όταν υπάρχει και μια ενδιάθετη τάση συναφής…»

  Β)Εντάξει, το παράθεμα σου και ο λίνκος (σ.σ.: ο σύνδεσμος) είναι από σάιτς που ειδικεύονται στην διαφθορά και την …απογορίλλωση της νεολαίας, όπως και οι ταινίες της νέας …πορνοαστέρος(μεταφράζω τον όρο απλώς, μετά λύπης μου για την πραγματικότητα που εκφράζει) της πατρίδας. Δεν μπορούμε να τα… πολυπάρουμε στα σοβαρά. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι τέτοια φαινόμενα δεν υπάρχουν. Και αυτά αναδεικνύουν, είναι γεγονός, ένα τρομερά σημαντικό στοιχείο -που είναι από τα αγαπημένα και του ασχολούμενο συστηματικά με το θέμα σε ειδικό βιβλίο πολυδιαβασμένο π. Φ. Φάρου: την αποθέωση της …τεχνικής(!!!) και στις, συζυγικές και μη, αφροδίσιες, ας πούμε αρχαιοελληνικά, σχέσεις. Αηδιάζω μόνο και στην σκέψη… 🙂 Αλλά πάντως η διαλεκτική του Διαφωτισμού(βλ. λέξεις-κλειδιά) αυτή είναι. Από τον Βολταίρο στον Μαρκήσιο ντε Σαντ. Θα δούμε και νέες εκδοχές των 120 ημερών των Σοδόμων του μεγάλου Διαφωτιστή; Ποιος το ξέρει; Αλλά ήδη τα έχουμε τα καμάρια μας, να μην πω ονόματα. Και παληότερα είχαμε τον …τροτσκιστή πορνογράφο λογοτέχνη Α. Εμπειρίκο.

  Γ) Α, ναι, μια που το έθεσες, να πούμε, ότι ένα συντριπτικά τεράστιο ποσοστό χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, για να…. παιδαγωγείται σεξουαλικώς(μα πώς θα γίνουμε Ευρωπαίοι πολίτες επιτέλους ειδάλλως, πείτε μου) και κατ’αποκλειστικότητα. Καταλαβαίνουμε όλοι σε τι χαβούζα έχουμε φτάσει, βέβαια. 🙂 Και δεν μας φτάνουν όλα αυτά, αλλά βρίσκονται και ορισμένοι που τα επικροτούν, διότι δείχνουν, ότι πλέον είμαστε λεύτεροι και ελευθερωθήκαμε από τα «ταμπού»(πάλιν αυτός ο «γεροβρουκόλακας Φρόυντ» κατά Κόντογλου 🙂 ).

  Και είναι γεγονός, ότι όλες αυτές τις μέρες, οι πρώτες αναρτήσεις σε θεάσεις στην wordpress αφορούν τις ……»τσόντες» της δεσποινίδας Ιουλίας.
  Τέλος πάντων,
  περαστικά σε όλους.
  Ευχαριστούμε δε για τα σχόλια.
  Φ.

 5. AGAPH AGGELIKH Says:

  Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΙΛΟΣ Ο ΜΥΡΟΒΛΗΤΗΣ,ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ…
  ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ-ΜΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ…

  ΤΑ ΜΜΕ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΚΑΛΑ ΓΙΑΥΤΟ…ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ…

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ….
  ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ-ΠΟΣΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ?
  ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ?

  ΕΠΙΤΡΕΨΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
  ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ+
  ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ-ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!-ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ…

  ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ…
  ΚΑΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ….
  ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ
  ΟΛΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΑΠΕΔΟΥ______________….

  ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ+

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ+

 6. philalethe00 Says:

  @AGAPH AGGELIKH
  Ναι, πολύ σωστά, πολύ-πολύ σωστά. Οι έρευνες αυτές είναι από σχετικά ινστιτούτα για την …»σεξουαλική ζωή» κτλ. 🙂 Βέβαια, δυστυχώς, κατευθύνονται(εννοώ: διευθύνονται) από ανθρώπους που είναι η επιτομή του ψευδοπροοδευτικού. Τι συνεπάγεται αυτό; Πολλά, ίσως. Αλλά, για να είμαι ειλικρινής, πολλά τέτοια βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους και αλλού.
  Πράγματι, ενίοτε νομίζεις, ότι ζης είτε στις …120 μέρες των Σοδόμων του μεγάλου Διαφωτιστή Μαρκησίου ντε Σαντ -που εκσυγχρονιστής δημοσιογράφος ρωτούσε εμφατικώς τον Ι. Μ. Χατζηφώτη αν τον έχει διαβάσει προ ετών(διότι, βέβαια, έχανε 🙂 ).

  Είναι απίθανο, αδ. Αγγελική, το πόσο έχει διαστραφεί η ελληνική κοινωνία, μέσα σε μερικές δεκάδες ετών μόνο… Χρειαζόμαστε πολλούς Ιερεμίες για να θρηνήσουν…

 7. Παιδί Βιολί Το Αληθινό Says:

  @Χρήστηθος
  Κι αν πρέπει ντροπή στις «πορνοδιεστραμένες κορασίδες», άλλη τόση περέπει στους κατέχοντες τα «πρώτα τυχόντα πέη». Κι αν οι κορασίδες επιδεικνύουν τέτοιες συμπεριφορές, αυτό γίνεται με την ανοχή και την ενθάρρυνση των αρρένων. Ούτως ή άλλως, τέτοιες συμπεριφορές δε γνωρίζουν φύλο. Όπως υπάρχουν «πορνοδιεστραμένες κορασίδες», έτσι υπάρχουν και «πορνοδιεστραμένοι άρρενες». Το θέμα είναι ποια από τις δύο όψεις του νομίσματος μας προβάλλεται ως (λιγότερο) αποδεκτή.

 8. agapi+ Says:

  🙂 ouf phil!
  pali agnwstes lekseis exw!
  epitomi=?
  ouf!
  eulogison+

 9. philalethe00 Says:

  @Παιδί Βιολί Το Αληθινό
  Σωστότατον! Συνήθως, σε φιλικές παρέες φίλων, και συν-εκκλησιαστών-αδελφών ακόμη, με αποκαλούν… φεμινιστή, όταν τα λέω αυτά… 🙂
  Δεύτερον, πρέπει να τονίσω, ότι θεωρώ βέβαιο, ότι είναι το ανδρικό φύλο που είναι πιο αντικειμενοποιητικό του προσώπου και λάγνο, σήμερα τουλάχιστον. Αλλά, θα ήθελα και οι σημερινές κοπέλες να είναι πιο δυναμικές: όχι επειδή τάχα «αγαπιούνται τα παιδιά», να ενδίδουν σε διάφορες αηδίες και να σκοτώνουν τις ψυχές τους… 🙂 Να τον στείλουν στο καλό κάποιον, αν είναι διαφθορέας, να επαναστατήσουν… Αυτά τα λέω γενικώς, βέβαια, και ουχί ειδικώς…

  @agapi+
  Επιτομή =ουσία, σύνοψη, σούμα, ζουμί, το gist, που λεν κι οι Εγγλέζοι.

  • agapi+ Says:

   🙂
   MERCI PHIL.
   -kai gw pou ta xwsa se kapoion pou mou tin epefte asystolws kai adiakritws….ti akousa?
   oti eimai xazi kai stin kosmara mou!
   KAI SE ALLON-KAI MALISTA MONAXO…pou H8ELE NAR8EI KAI SPITI MOU,
   LEEI-NA ME ……KANEI AGAPES KAI ERWTES-LEEI-
   EIPA KAI OXI KAI EIPA OTI MENW KAI STH RAFHNA PSEMATA GIA NA MH ME VREI POTE….
   EPANASTATHSA-MILAW-FWNAZW-ANTIDRW
   KAI TELIKA TI ALLAZEI?
   TIPOTA,.
   OLA TA IDIA MENOUN…. 😦

   8a dikaiwthw apla tin mera tis Krisews pou den ekatsa ston kathe ligouri
   poy thelei mia-2-3-99 eukoles na kanei anwmalies…..

   EYLOGHSON.-
   +H FRIKARISMENH…genikws…kai eidikws.

   • philalethe00 Says:

    Χαχαχαχα, κάλλιστον! Έτσι, θέλει δυναμισμό, να στείλουμε τις λάγνες φιγούρες στο καλό…..!!! 🙂
    Ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς έλεγε κάπου, ότι αρκεί ένα περιφρονητικό βλέμμα κάποτε, για να διορθώσουμε κάποιον… 🙂

 10. Παιδί Βιολί Το Αληθινό Says:

  @philalethe00
  Φεμινιστής μόνο από μια τέτοια ρήση; χμ…μάλλον ,ανθρωπος που ξέρει τι του γίνεται θα έλεγα… 🙂

  Όσο για το δυναμισμό τείνω να πιστεύω ότι φαινόμενα σαν αυτά που αναφέρεις συμβαίνουν όχι μόνο λόγω των ΜΜΕξαθλίωσης (που προσπαθούν να καταστείλουν κάθε επαναστατικό στοιχείο των πολιτών) αλλά και λόγω της γονικής και κοινωνικής προπαγάνδας, που θέλουν κάθε κορίτσι οπωσδήποτε παντεμένο κι όχι «γεροντοκόρη» (σε αντιδιαστολή με το μοναχικό εργένη που πάντα ζει ελεύθερος). Έτσι προκειμένου να αποφύγουν την ενοχλητική επισήμανση «γεροντοκόρη», κάνουν τέτοιες υποχωρήσεις. Και φυσικά μηδεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές από αυτές που λές ότι ενδίδουν, απλά…»κύλησε ο τέντερης και βρήκε το καπάκι» 😛
  Πάντως, μακάρι όντως να επαναστατούσανοι κοπέλες ενάντια σε κάθε διαφθορέα! Μακάρι όμως να επαναστατουσαν και οι νεαροί ενάντια στα δυτικοεισαγόμενα πρότυπα, που θέλουν τον «άντρα τον σωστό» στην ουσία διαφθορέα.
  Φυσικά και εγώ γενικώς μιλάω, (ανα)γνωρίζω ότι υπάρχουν επαναστάτες και επαναστάτριες παντού! 🙂

 11. philalethe00 Says:

  @Παιδί Βιολί Το Αληθινό
  Ναι, σωστότατα όλα αυτά που λες.

  Σχετικά με τα περί …γεροντοκορών, δυστυχώς, τα ξέρω και από Χριστιανές αδελφές, σε διάφορες νεανικές ηλικίες, εδώ και κάποια χρόνια που έκαναν διαρκή επανάσταση, που θα έλεγε και ο Τσάβεζ, για να διατηρήσουν τις αρετές τους και την καλοσύνη τους μέσα στον αμοράλ οίστρο των γονέων των -και πολλών άλλων- που τους ωθούσαν στον… αγύριστο, κυριολεκτικά! 🙂 Έχουμε γυρίσει στον παγανισμό εν τινί μέτρω, και τους διωγμούς του, δεν υπάρχει αμφιβολία…

  Δεύτερον, ναι, υπάρχει αυτή η νεοπουριτανική, όπως θα έλεγε, σωστά, ο π. Φάρος, γελοιότητα, ότι πρέπει να υποταχτούμε στο κακό, έστω λίγο. Αυτό υπήρχε και παληότερα(η διάκριση)· απλώς, σήμερα, ο πράττων το σωστό είναι μειοψηφία και υπάρχει η τάση να θεωρήται …μη-ομαλός έως και λίγο παράφρων, λαμβανομένου υπ’όψει του αστικού υγιεινισμού που ξαναέχει έρθει σε μορφή πλημμυρίδας… 🙂 Τα είχαν πη οι Πατέρες αυτά επί λέξει, ότι δηλαδή οι πολλοί άφρονες θα βγάζουν τους συνετούς άφρονες, επειδή δεν τους μοιάζουν στην κακία τους…

  Ειλικρινά χαίρομαι που αυτό το ιστολόγιο το διαβάζουν άνθρωποι επαναστατημένοι ως προς το κακό, πρώτα μέσα τους και μετά στον κόσμο… Είναι μία «ανακούφιση» ιδιαίτερη, και το λέω εννοώντας το σε βάθος…

 12. Παιδί Βιολί Το Αληθινό Says:

  @philalethe00

  Μου θύμισες τον Ντοστογιέφσκυ που ασκώντας κριτική στη γενική θεώρηση της μειοψηφίας αυτής,» των πραττοντων το σωστό», ως «μη-ομαλούς έως και λίγο παράφρονες», αμφισβητούσε το ποιοι είναι οι «μη ομαλοί»: η πλειοψηφία ή η μειοψηφία;
  (Ίσως το έγραφε στους αδερφούς Καραμαζώφ,δεν είναι σίγουρο. Δυστυχώς δεν έχω το βιβλίο μαζί μου να το ψάξω, να παραθέσω επακριβώς, μπας και καταλάβετε κι εσείς τι εννοώ..)

  *η χαρά και η ανακούφιση δική μας που υπάρχουν τέτοια βλογ! 🙂

  • agapi+ Says:

   🙂
   επ-ΑΝΑΣΤΑΣΗ
   ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ.
   ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ.
   ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ.
   ΕΜΠΡΑΚΤΗ –
   ΑΓΑΠΗ——-
   ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΛΟΤΩΦ-ΟΥΤΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ!
   {{{παιδι βιολι κλπ !ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!}}}}} 🙂

 13. philalethe00 Says:

  @Παιδί Βιολί Το Αληθινό
  Ναι, ναι, αν και δεν το γνωρίζω πού το έγραψε αυτό ούτε εγώ… Ο Ντοστογιέφσκι είχε και μια άλλη άποψη: ότι οι αξίες του απλού λαού είναι πολύ πάνω από τις αξίες της ιντελλιγκέντσια(διανόησης ρωσσικής). [Η αγάπη του προς αυτόν τον λαό, άλλωστε, φαίνεται, ότι συνετέλεσε καθοριστικά στο να ενταχθεί στον «κύκλο του Πετρασέφσκι», τον πρώτο στην Ρωσσία που πρέσβευε τον σοσιαλισμό του Φουριέ.] Σωστά είναι αυτά. Ο Μπερντιάγεφ σε ολη την ζωή του μιλούσε για την αναγκαιότητα ενός αριστοκρατικού στοιχείου στο πνεύμα, δηλαδή ότι πρέπει να υπάρχει, σε αντίθεση με τις ταξικές αντιθέσεις που πρέπει να εξαφανιστούν, μια «πνευματική» αριστοκρατία, που θα είναι και το αντικείμενο άμιλλας στην (χριστιανικώ τω τρόπω) αταξική κοινωνία. 🙂

  @agapi+
  Επανάσταση σημαίνει και τέτοιου είδους αγώνας, αλλά ο σκοπός μας είναι όση λιγότερη αντιβία τόσο το καλλίτερο. Δυστυχώς, από την μη-δογματική μαρξιστική αριστερά, αυτά τα έχουν καταλάβει λίγοι μεγαλοσχήμονες, όπως ο Περικλής Κοροβέσης, που μιλάει για όλα αυτά… Στο εξωτερικό, ήταν ο Χριστιανός πάστορας Μάρτιν Λούθερ Κινγκ(ο επίσης δολοφονημένος Malcolm X των μαύρων πανθήρων απλώς δεν συγκρίνεται και δεν είχε κανένα «πασιφισμό»), και σήμερα πολύ γνωστός είναι ο Χάουαρντ Ζιν… Καλησπέρα! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.


Αρέσει σε %d bloggers: