Οι πανταχού παρόντες «αντιεμβολιαστές»

by

poreiaemvoliasmosΤη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, έχει ήδη μπει ο Σεπτέμβριος, δηλαδή το αποκαλόκαιρο. Παρ’ ότι η σχέση της μεταδοτικότητας του κορωνοϊού με τις κλιματολογικές συνθήκες είναι ασαφής, όπως προκύπτει από μελέτη του παγκόσμιου μετεωρολογικού οργανισμού (WMO), το αναμενόμενο είναι ειδικά στη χώρα μας η έλευση του Σεπτέμβρη και δροσερότερου κλίματος να συνδυαστεί με αύξηση των κρουσμάτων. Η κυβέρνηση, πιθανότατα για λόγους εύρεσης αποδιοπομπαίου τράγου, έχει ρίξει το βάρος στους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Ήδη έχουμε αναφέρει από αυτή τη στήλη ότι τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι μολύνονται και μεταδίδουν, όπως έλεγαν οι υγειονομικές αρχές εξαρχής αλλά και ποικίλες μελέτες. Αρχικά οι μελέτες δε μιλούσαν για σημαντική ελάττωση της μετάδοσης. Έως σήμερα έχουν βγει και μελέτες που (στην καλύτερη περίπτωση) ελαττώνουν την πιθανότητα μετάδοσης στο 50%. Άλλη πρόσφατη αμερικανική μελέτη εξίσωσε το ιϊκό φορτίο εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, δηλαδή τη μεταδοτικότητά τους, εφόσον πρόκειται για την (σύντομα κυρίαρχη και στη χώρα μας) ινδική μετάλλαξη. Ο βρετανικός Guardian, στις 31/08, δημοσίευσε άρθρο που μιλάει για ευρήματα νέας έρευνας σύμφωνα με την οποία «τα πιστοποιητικά εμβολιασμού καθιστούν τους διστακτικούς ανθρώπους ακόμη πιο απρόθυμους να εμβολιαστούν».  Το άρθρο μάλιστα επικαλείται και επιστήμονες, όπως ο καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας Πωλ Χάντερ, ο οποίος θεωρεί ότι ένα πρόβλημα ακόμη που έχουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού είναι η «αδύναμη επιστημονική τους βάση». Όπως λέει, «κάποιος που είναι πλήρως εμβολιασμένος ακόμη έχει τις μισές πιθανότητες μόλυνσης όσο κάποιος ανεμβολίαστος».  Δυστυχώς, οι «τηλεοπτικοί ειδικοί» κανοναρχούν τα δικά τους εδώ στη χώρα μας, δηλαδή το εκάστοτε κυβερνητικό αφήγημα.

Αυτό που είναι ιδιαίτερα εσφαλμένο είναι ότι η κυβέρνηση και τα φιλικά προς αυτή ΜΜΕ χαρακτηρίζουν όσους δεν επιθυμούν να κάνουν εμβόλιο COVID  ή είναι εναντίον της υποχρεωτικότητας «αρνητές» και αντιεμβολιαστές. Το αντιεμβολιαστικό κίνημα ωστόσο, όπως ξέρουν οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά και μάλιστα δεν υπάρχει στη χώρα μας. Οι αντιεμβολιαστές της Καλιφόρνια, για παράδειγμα, έχουν μια ιδεολογική αντίθεση προς όλα τα εμβόλια. Ο στιγματισμός όμως όσων αντιτίθενται στα εμβόλια COVID ως αντιεμβολιαστών ασφαλώς και δεν είναι αθώος. Ειδικότερα, έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένες «επιστημονικές» ομάδες οι οποίες κατηγορούν ως αντιεμβολιαστές οποιονδήποτε επιστήμονα επιθυμεί να αναδείξει και τα αρνητικά που υπάρχουν σε εμβόλια, δηλαδή τις υπαρκτές αρνητικές μεσομακροπρόθεσμες παρενέργειές τους. Οι ίδιες αυτές ομάδες είναι αυτές που υποβαθμίζουν και τις συνέπειες του συστηματικού και μανιώδους καπνίσματος τσιγάρων. Υπάρχει κάποιο κοινό στοιχείο σε αυτά; Και βέβαια: είναι η στήριξη της βιομηχανίας, φαρμακοβιομηχανίας και καπνοβιομηχανίας αντίστοιχα.

Αλγεινή εντύπωση, όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, προκαλεί ωστόσο και προσπάθεια ορισμένων Μητροπολιτών της Εκκλησίας μας να συμβάλουν στα ανωτέρω αφηγήματα. Εσχάτως, Μητροπολίτης με βαρυσήμαντο συγγραφικό θεολογικό έργο, συνέγραψε άρθρο χαρακτηριζόμενο από έντονη επίκληση απόψεων δεσποτισμού όπου επικαλείται τον όσιο Νικόδημο Αγιορείτη και τους σχολιασμούς του στους Κανόνες, που μιλούν για όσους σε καιρό πανώλης ενσυνειδήτως συμβάλλουν στη μετάδοσή της. Όπως αναφέραμε, ήδη, μολυσμένος μπορεί, έστω και με λίγο μικρότερες πιθανότητες, να είναι ο πλήρως εμβολιασμένος. Δεύτερον, ο όσιος Νικόδημος ζητάει, σε περιόδους έξαρσης της πανώλης (ερμηνεία του στον ΚΗ΄ κανόνα της Στ’ Οικουμενικής Συνόδου) να αλλάζει ο τρόπος μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας. Ωστόσο ο εν λόγω μητροπολίτης είχε επισήμως διαφοροποιηθεί ως προς αυτό, επανειλημμένως. Είναι πάντως γεγονός ότι ο όσιος Νικόδημος υπήρξε επηρεασμένος από το σχολαστικισμό έντονα και εκεί πρέπει να αποδοθούν οι εν λόγω απόψεις. Αυτό που απογοητεύει δε τον απλό κόσμο είναι όταν βλέπει τη Διοικούσα Εκκλησία ως «ταπεινή θεραπαινίδα του Καίσαρα»

ΥΓ Το άρθρο είναι αναδημοσίευση από την εφ. Χριστιανική, φύλλο 1085

Ετικέτες: ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.


Αρέσει σε %d bloggers: