Επισφαλής-επικερδής διαχείριση της πανδημίας

by

Το επίσημο κείμενο του Συμβουλίου της Ευρώπης που εγκρίθηκε και υπερψηφίστηκε το 2010 σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του ιού H1N1 (γρίπη των χοίρων) έλεγε τα ακόλουθα:

«Προκειμένου να προωθήσουν τα φάρμακα και τα εμβόλια ενάντια σε αυτή τη γρίπη για τα οποία και απέκτησαν πατέντες, οι φαρμακευτικές εταιρείες επηρέασαν επιστήμονες και επίσημες Yπηρεσίες, υπεύθυνες για κανονισμούς δημόσιας υγείας ώστε να θέσουν σε συναγερμό τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο και να τις κάνουν να κατασπαταλήσουν πόρους υγείας που δαπανώνταν με φειδώ σε αναποτελεσματικές στρατηγικές εμβολιασμών και αναίτια να εκθέσουν εκατομμύρια υγειών ανθρώπων σε μια άγνωστη ποσότητα παρενεργειών ανεπαρκώς δοκιμασμένων εμβολίων. Η καμπάνια της «γρίπης των πτηνών» (2005-06) συνδυασμένη με την καμπάνια της γρίπης των χοίρων φαίνεται να έχουν προκαλέσει ένα τεράστιο εύρος ζημίας όχι μόνο σε εμβολιασμένους ασθενείς και σε προϋπολογισμούς δημόσιας υγείας, αλλά και στην αξιοπιστία και τη λογοδοσία σημαντικών Διεθνών Υπηρεσιών Υγείας».

Επίσης, ο επικεφαλής της έρευνας του Συμβουλίου της Ευρώπης Paul Flynn δήλωσε ότι βάσει της έρευνας της Επιτροπής που συμπήχθηκε διαπιστώθηκε «σπατάλη μεγάλων ποσών δημόσιου χρήματος και επίσης αδικαιολόγητη τρομοκράτηση (scares) και εκφοβισμός περί υγειονομικών κινδύνων που αντιμετώπιζε το Ευρωπαϊκό κοινό».

Οι αποφάσεις αυτές λήφθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στη βάση συμβουλών που δόθηκαν από την ομάδα των «πανεπιστημιακών ειδικών» του ΠΟΥ υπό την ονομασία SAGE. Τόσο η έρευνα του Συμβουλίου της Ευρώπης όσο και η έρευνα του βρετανικού επιστημονικού περιοδικού ιατρικού περιεχομένου BMJ διαπίστωσαν στενότατους δεσμούς οικονομικού χαρακτήρα μεταξύ των «ειδικών πανεπιστημιακών» συμβούλων του ΠΟΥ που επέδρασαν καθοριστικά στις λήψεις αποφάσεων με μεγαθήρια της φαρμακοβιομηχανίας όπως η GlaxoSmithKline, η Roche, και βέβαια η Novartis, η οποία τελικώς παρήγαγε το εμβόλιο το οποίο αγοράστηκε από τα Κράτη το 2009 (16 εκατομμύρια από τον τότε Υπουργό Δ. Αβραμόπουλο), και είναι Νο1 σε μερίδιο αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο στην παραγωγή εμβολίων.

Όλα αυτά δεν έχουν απλώς ιστορική σημασία, αλλά και επικαιρική, διότι η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και άλλες κυβερνήσεις, έχουν ήδη παραγγείλει -υπό την αίρεση ότι θα δοθεί έγκριση κυκλοφορίας- το εμβόλιο που παράγουν οι δύο βρετανικές εταιρείες AstraZeneca και Oxford Biomedica. Όπως αναφέρει σχετική ιστοσελίδα που εξειδικεύεται στην ιστορία των εμβολίων, τα εμβόλια κάνουν 10 με 15 χρόνια να παραχθούν, διότι απαιτούνται μακροχρόνιες μελέτες, έρευνες και δοκιμές. Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, αναγνωρίζοντας αυτό το γεγονός, αποποιείται κάθε νομική ευθύνη για τυχόν σοβαρές παρενέργειες που μπορεί να εκδηλωθούν σε βάθος π.χ. τετραετίας!

Το αίτημα χαρακτηρίστηκε από σχετικό με τη συναφή νομοθεσία ακαδημαϊκό «πολύ ασυνήθιστο» και«ελαφρώς σοκαριστικό». Ωστόσο το ζητούμενο είναι οι κοινωνίες να μην υποκύψουν στην εγκληματική «κοινωνική μηχανική» που υφίστανται από τηλεοράσεως και από άλλες ιδιοτελείς πηγές και να μην επιτραπεί να εκτεθούν οι άνθρωποι στα εντελώς πρώιμα και εντελώς επικίνδυνα εμβόλια, που προφανώς δε θα πληρούν καμιά από τις συνήθεις προϋποθέσεις και προβλέψεις.

Όπως έγραψε ο μεγάλος Αμερικανός συγγραφέας και οικονομολόγος John Kenneth Galbraith,

“Το σοβαρότερο πρόβλημα δεν είναι η πειθαρχία που επιβάλλεται από μια επιχείρηση στα μέλη της αλλά η πειθαρχία που επιβάλλεται στην κοινωνία, ώστε να κάνει την τελευταία σύμφωνη με τις ανάγκες της.Η συμπεριφορά και οι πεποιθήσεις της κοινωνίας είναι, στην πραγματικότητα, υποκείμενες σε εκτενή διαχείριση, ώστε να συμφωνούν με ό,τι είναι αναγκαίο και βολικό από οικονομική πλευρά. Ούτε και η επιστημονική αλήθεια εξαιρείται, παρά το ότι η κουλτούρα μας βασίζεται στην αγιοποίησή της”.

Όπως η αλήθεια της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης μας γίνεται αστοχριστιανισμός, έτσι και η αγιοποιημένη «επιστήμη» γίνεται «θεραπαινίδα των δημίων».

 

Αναδημοσίευση από τη στήλη Φιλαλήθειες της εφ. "Χριστιανική".

Ετικέτες: , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.


Αρέσει σε %d bloggers: