Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση της εφημερίδας «Χριστιανική», αύριο στην Θεσσαλονίκη.
Το θέμα και οι εισηγήσεις θα έχουν να κάνουν με τις σχέσεις των τριών μεγεθών μεταξύ τους: της Ελλάδας, του ευρωπαϊκού πολιτισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τον τρόπο που θα επιλέξουν να τις αναπτύξουν οι εισηγητές.
Παρακάτω βρίσκεται το Δελτίο Τύπου της εκδήλωσης.
Η εφημερίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ελλάδα, Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και Ευρωπαϊκή Ένωση. Σχέσεις, αντιθέσεις και συνθέσεις» την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, στις 7μμ, στο πολιτιστικό κέντρο Αλέξανδρος, Εθνικής Αμύνης 1,απέναντι από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης.
Εισηγητές:
Μανώλης Μηλιαράκης, επίτιμος πρόεδρος του κινήματος της Χριστιανικής Δημοκρατίας
π. Νικόλαος Λουδοβίκος, Καθηγητής Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης
Χρήστος Λάσκος, οικονομολόγος, από την Δικτύωση για μια Ριζοσπαστική Αριστερά
Βαγγέλης Σπαθάς, εφημ. Δρόμος της Αριστεράς
Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Εφημερίδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ
Ετικέτες: Δρόμος της Αριστεράς, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελλάδα, ευρωπαϊκός πολιτισμός, εφημερίδα "Χριστιανική"
25 Σεπτεμβρίου, 2016 στο 8:00 ΜΜ |
Να κάνει την αυτοκριτική του το κίνημα της Χ.Δ. που εισηγήθηκε την υπερψήφιση του αντιχριστιανικού-αντιορθόδοξου κόμματος με τους γνωστούς εθνομηδενιστές στις τάξεις του, ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25-1-2015. Καλά δεν ξέραν ότι ο Τσίπρας είναι ο λύκος με τη μάσκα του αρνίου; Τώρα που εξαπατήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος από την Φίλη για τα θρησκευτικά τι έχουν να πουν; Η αριστερά, συνεπής με την ιδεολογία της και τα αντιχριστιανικά της πιστεύω, εξοβελίζει τα ορθόδοξα θρησκευτικά από τα σχολεία. Η Χ.Δ. θα ζητήσει συγγνώμη για την απερισκεψία αυτή;
27 Σεπτεμβρίου, 2016 στο 2:47 ΠΜ |
Αγαπητέ Panagiotis,
σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
Η Χριστιανική Δημοκρατία δεν εισηγήθηκε την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την υπερψήφιση κομμάτων που κινούνται σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση δεδομένου βέβαια ότι δεν είναι νεοναζιστικού χαρακτήρα.
Στην περιφέρεια Α’ Θεσσαλονίκης, εφόσον με δική του πρωτοβουλία κατέβαινε ως συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ κάποιο μέλος της, τον στήριξε ειδικά ως υποψήφιο.
Όσον αφορά δε τα «θρησκευτικά», θα πω απλώς ότι η μορφή του μαθήματος δεν αποφασίστηκε από τον Φίλη αλλά κυοφορήθηκε και προτάθηκε εδώ και τέσσερα χρόνια, δηλ. επί κυβερνήσεων Σαμαρά.
Αν και δεν έχω οριστική γνώμη για αυτό το μάθημα, σε γενικές γραμμές θεωρώ με βάση τα όσα έλεγε και ο Μ. Βασίλειος στην ομιλία του «Προς τους νέους, για την ωφέλεια από τα ελληνικά γράμματα» ότι η γνώση των αντιθέτων ενισχύει την πίστη στα αληθινά. Με άλλα λόγια, η γνώση των θρησκευμάτων και των πιστευμάτων του κόσμου πρέπει να λειτουργεί ενισχυτικά για την ορθή πίστη στον Χριστό και την ορθόδοξη Εκκλησία. Από την άλλη, αναμφίβολα ένα μάθημα που απευθύνεται σε εγχώριους και Έλληνες μαθητές πρέπει να δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε γνώσεις περί της ορθόδοξης πίστης, χωρίς βέβαια να «εκβιάζει» την ελεύθερη προαίρεσή τους.