Αυτή την Παρασκευή στο πνευματικό κέντρο του Ναού της Παναγίας Λαοδηγήτριας(πάνω από οδ. Κασσάνδρου) στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης και συζήτησης πάνω στο βιβλίο του π. Κύριλλου Κεφαλόπουλου για τον άγ. Αλέξανδρο Σμορέλλ που εκδόθηκε από τις εκδόσεις της εφημερίδας «Χριστιανική» το 2014.
Ο άγ. Αλέξανδρος Σμορέλλ ήταν ο ένας από τους δύο εγκεφάλους πίσω από τα περίφημα φυλλάδια της χριστιανικής αντιναζιστικής οργάνωσης «Λευκό Ρόδο», οργάνωση που υπήρξε μοναδική στο είδος της και που τα μέλη της κατέθεσαν ως τίμημα την ίδια την ζωή τους για τον ιερό σκοπό της, που ήταν η ανατροπή του τυραννικού ναζιστικού καθεστώτος.
Παρακάτω ακολουθεί το δελτίο τύπου.
Παρουσίαση του βιβλίου
Ο Άγιος Αλέξανδρος Σμορέλ (Alexander Schmorell 1917 – 1943 ) εκ Μονάχου
ένας νεομάρτυρας κατά του ναζιστικού ολοκληρωτισμού, η αντιναζιστική
οργάνωση «Λευκό Ρόδο» και το μαρτύριό του στις φυλακές Stadelheim
ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 22 ΜΑΪΟΥ 2015 Ώρα 8μμ
Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Λαοδηγήτριας Θεσσαλονίκης.
Επί της οδού Αισχύλου 17 (στον πεζόδρομο απέναντι από τον Ιερό Ναό).
Από τις εκδόσεις της εφημερίδας « Χριστιανική»
με την συμμετοχή της «Διαβαλκανικής Ομοσπονδίας Ορθοδόξων Νεολαιών».
το βιβλίο παρουσιάζουν οι:
Γιάννης Ζερβός –νομικός- συντάκτης της εφημερίδας «Χριστιανική».
Γιώργος Παναγιωτίδης – πληροφορικός – αρθρογράφος.
Πρωτ. Κωνσταντίνος Βλέτσης- Ιερέας – Θεολόγος.
Χαιρετισμούς από τους προξένους της Ρωσίας και της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη.
Χαιρετισμός από τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ανανιάδη Παναγιώτη.
Είσοδος ελεύθερη
Ετικέτες: παρουσίαση βιβλίου, Λευκό Ρόδο, Ναζισμός, άγ. Αλέξανδρος Σμορέλλ, άγ. Αλέξανδρος εκ Μονάχου, εφημερίδα "Χριστιανική"
Σχολιάστε