‘Αλλοίμονο σε εκείνους που συντάσσουν νόμους άδικους και σε όσους συγγράφουν την αδικία’

by

Velimirovich«Νόμοι, νόμοι, νόμοι! Φωνάζουν οι καθηγητές του ευρωπαϊκού δικαίου και της δικαιοσύνης και οι λαοί τους κάνουν παρανομίες κάθε μέρα και κάθε στιγμή, γιατί συντάσσουν δικούς τους νόμους και όχι θεϊκούς.
‘Αλλοίμονο σε εκείνους που συντάσσουν νόμους άδικους και σε όσους συγγράφουν την αδικία’, είπε ο Θεός δια μέσου του Ησαΐα(Ησ. 10,1). Και δια μέσου του Ιερεμία είπε ο Θεός: ‘Μάταια και ψευδή έγραψε ο κάλαμος των γραμματέων…'(Ιερ. 8,8)»
(άγ. Νικόλαος Αχρίδος, «Μέσα από το παράθυρο της φυλακής», σελ. 283)

Το συγκεκριμένο απόσπασμα θα πρέπει, νομίζουμε, να αφιερωθεί σε δύο σημαίνοντα πρόσωπα της πατρίδας.


Αφενός, στον βουλευτή κ. Θ. Πλεύρη, ο οποίος με την τοποθέτησή του στην Βουλή, πέρασε σε άλλο επίπεδο την εθελόδουλη υπερεθνικοφροσύνη που υπηρετεί τα τελευταία 2,5 έτη ως μεταγωγέας των μνημονίων, καθώς και στον σεβ/το Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο, ο οποίος γράφει προς όλους εμάς τα εξής:

«Το δεύτερο είναι η απεργία ενός νέου ανθρώπου, φυλακισμένου και καταδικασμένου σε δεκαπέντε χρόνια φυλακής για εγκλήματα ληστείας κλπ., επειδή η Πολιτεία δεν του παραχωρεί άδεια πραγματοποιήσεως Σπουδών σε ΤΕΙ της Χώρας, όπου κατόπιν εξετάσεων επέτυχε, ο οποίος στην ουσία επιδιώκει την ακύρωση της καταδικαστικής ποινής με αιτιολογία την φοίτησή του σε κάποια ανώτερη Σχολή. Καθώς λέγεται, σήμερα ο Πρωθυπουργός θα δεχθή σε ακρόαση ….τον Πατέρα του κατάδικου αυτού νέου!»

Προσωπικά λοιπόν, τέλος, ταπεινώς θα υπομνήσω στον σεβ/το και στους ομοιδεάτες του και την ρήση του Χριστού:
Ό,τι είναι το αλάτι για την τροφή, είστε και εσείς για τον κόσμο. Αν το αλάτι χάσει την αρμύρα του, πώς θα την ξαναποκτήσει; Δε χρησιμεύει πια σε τίποτε· το πετούν έξω στο δρόμο και το πατούν οι άνθρωποι.(Ματθ. 5:13).
Αν χάσουμε αυτό το παιδί από αύριο (που σταματάει τη λήψη οποιασδήποτε βρώσης ή πόσης), τότε οπωσδήποτε θα είμαστε συνυπεύθυνοι όλοι και περισσότερο ασφαλώς οι έχοντες βαρύτιμα αξιώματα. Ειδικά δε από εμάς που πρεσβεύουμε κατά τον άγ. Νικόλαο Καβάσιλα την αγάπη ως πολιτική πρόταση.

Ετικέτες: , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.


Αρέσει σε %d bloggers: