Τσεκουράτος ο κ. Μπαλτάκος

by

baltakos_samaras_aftodioikisiΤσεκουράτος ήταν σίγουρα ο -κατά δική του δήλωση- αντικομμουνιστής και «υπερθνικόφρων» της εποχής μας κ. Μπαλτάκος στις αποκαλυφθείσες ρήσεις του. Ο δε συνομιλητής του θύμισε περισσότερο στην τεχνική του ορισμένες παλαιότερες εκπομπές του κ. Τριανταφυλλόπουλου.

Ο κ. Μπαλτάκος χρησιμοποιώντας αξιοθαύμαστα λοιπόν την γαλλική, έδωσε αρκετές πληροφορίες, μια καίρια πληροφόρηση όντως για αρκετά πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στην εγχώρια πολιτική σκηνή, καθώς και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε ό,τι αφορά μεν την τελευταία, ως αυτήν την στιγμή, δεν ακούσαμε (από την ίδια) να γίνεται λόγος για την «ταμπακέρα»° διότι η ταμπακέρα δεν είναι η εμπέδωση καθεστώτος «αυτόφωρου κακουργήματος» για «παρανόμως κτηθέντα» οπτικοακουστικά υλικά. Και αυτό διότι μάλλον δεν πείθει από ηθικής απόψεως το επιχείρημα. Η άνευ συναίνεσης δημοσιοποίηση ιδιωτικών και ιδιωτικού ενδιαφέροντος συνομιλιών είναι προφανώς κάτι το αξιόμεμπτο και μικροπρεπές. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για αυτό. Μιλούμε τουναντίον για δημόσια πρόσωπα. Πρόσωπα που μιλάνε για άλλα δημόσια πρόσωπα και δημόσιες υποθέσεις κατ’ ιδίαν, αφήνοντας τον πτωχό «λαουτζίκο» στο «τρισκόταδο». Δηλαδή το θέμα τίθεται τελείως διαφορετικά κατά την γνώμη μας εδώ και έχει άλλα γνωρίσματα. Ορισμένοι ενδεχομένως θυμάστε την περίπτωση με τον αντιστασιακό και πρόεδρο της «Χριστιανικής Δημοκρατίας» αείμνηστο Ν. Ψαρουδάκη. Αν όντως θυμάστε αυτήν την περίπτωση, δεν νομίζω πως χρειαζόταν να δείτε και αυτό το βίντεο για να σχηματίσετε γνώμη για την (άλλωστε διαχρονική και παροιμιώδη) εξάρτηση του Αρείου Πάγου από την πολιτική(βουλευτική και εκτελεστική) εξουσία° ο Ν. Ψαρουδάκης δέχτηκε να περάσει τρεις μήνες στην φυλακή στις αρχές της Μεταπολίτευσης. Ο λόγος; Επειδή στηλίτευσε με κατάλληλα σκληρή γλώσσα και πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα «Χριστιανική» τα περί «στιγμιαίου εγκλήματος» της 21ης Απριλίου με το περίφημο «διαρκές το δικό σας έγκλημα, κύριοι αρεοπαγίτες»! Είναι μολαταύτα διαφορετικό να λέγεται αυτό από τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα της συγκυβέρνησης, άνθρωπο με σαφέστατες, ιδαίτερες –και τεκμηριωμένες- υπερεξουσίες εντός της συγκυβέρνησης. Να εξαρτά δηλαδή ο Γ.Γ. την τοποθέτηση της κ. εισαγγελέως στην θέση αυτή από το ότι ήσαν συντοπίτες και ούτως ειπείν κοντοχωριανοί ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου με την ίδια.

Άλλο θέμα που αναφύεται είναι αυτό της πολιτικής σκοπιμότητας της δίωξης της (προφανούς και άλλοθεν τεκμηριωμένης) αξιόποινης και εγκληματικής δραστηριότητας (όχι φρονημάτων ούτε συμβόλων) της Χρυσής Αυγής. Επίσης, η εξάρτηση αυτής της πολιτικής σκοπιμότητας από εξωθεσμικά κέντρα ποικίλων και μάλλον ιδιοτελών σκοπιμοτήτων και προώθησης αλλότριων συμφερόντων. Το τονίζω: διαφαινόμενη σαφής εξάρτηση όχι από -τεκμηριωμένα- «ανεξάρτητες» και μάλλον απολίτικες διεθνείς οργανώσεις ευρείας αποδοχής όπως λ.χ. η «Διεθνής Αμνηστία», αλλά από οργανώσεις προώθησης ειδικών συμφερόντων, αυτό δηλαδή που στην αγγλική αποκαλείται lobbying.

Τα θέματα αυτά πρέπει να απασχολήσουν όλους και σίγουρα την υπεύθυνη και έντιμη δημοσιογραφία. Όχι με σκοπό την σπίλωση συνειδήσεων και προσώπων και καθόλου την «εύκολη κριτική». Ακόμη περισσότερο όχι με σκοπό την κανιβαλική και κουτσομπολίστικη αργολογία(=να λες πολλά και περιττά), αλλά την διατύπωση γνώμης. Γνώμης, αλλά και κριτηρίων ενδεχομένως αντιμετώπισης των ζητημάτων που ήρθαν στο φως.. Η μεγαλόσχημη πάντως δημοσιογραφία, καθώς βλέπουμε, με φρίκη ομολογουμένως, προσπαθεί παντοιοτρόπως και μάλλον άγαρμπα να μεταθέσει το επίκεντρο της συζήτησης σε άλλα θέματα. Θέματα που μεγαλοποιεί δεόντως. Δηλαδή κάποιες υποτιθέμενες προβλέψεις του ΔΝΤ για αναιμική οικονομική μεγέθυνση (αύξηση του ΑΕΠ) για το 2014, κάποιες επιτυχίες νομοθετικές της συγκυβέρνησης κ.τ.λ. Δεν μιλάμε βέβαια για αυτούς.

Μιλάμε απεναντίας για αυτούς που «εν καθαρή συνειδήσει» ενδιαφέρονται για την χώρα και ιδιαίτερα τους ανθρώπους της, οι οποίοι εμπαίζονται και κρατιούνται στο βαθύτατο σκοτάδι για τα παρασκήνια της πολιτικής. Παρασκήνια που -πράγμα ανεπίτρεπτο- μοιάζουν πολύ σημαντικότερα και ουσιωδέστερα από τα προσκήνια…

Σημ.: Αναδημοσίευση με μικρές αλλαγές στην εφ. «Χριστιανική» της 10/04/2014, καθώς και εδώ: http://www.polispost.com/article/44797/o-k.-mpaltakos-kai-oi-tsekoyrates-riseis-toy

Ετικέτες: , , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Αρέσει σε %d bloggers: