«Ουχί, κ. Τσίπρα!» – Κείμενο -παρέμβαση λαϊκού ιεροκήρυκος στα πολιτικά τεκταινόμενα

by

preacherΣε παλαιότερή μας ανάρτηση είχαμε την ευκαιρία να δημοσιεύσουμε κείμενο που μας εστάλη στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο λαϊκού ιεροκήρυκος.

Σήμερα, θα δημοσιεύσουμε μέσα από το ιστολόγιό μας νέο κείμενο που μας εστάλη δια μέσου e-mail του ιδίου, ο οποίος σχολιάζει και υπομνηματίζει τρόπον τινά τα γεγονότα με τα πλέον μελανά χρώματα που σχετίζονται με τις πολιτικές εξελίξεις.

Παρακάτω, λοιπόν, θα σας παραθέσουμε το εν λόγω κείμενο, άνευ σχολιασμού ιδικού μας. Τα οιαδήποτε σχόλια ανήκουν σε εσάς, ήτοι τους φίλους και αναγνώστες, τακτικούς και …ατάκτους βεβαίως, του ιστολογίου…

Τας ημέρας ταύτας περιήλθον εις την αντίληψίν μας φοβεραί ακοαί:

Παλιανθρώποι, ως λέγει και ο λαός, βουλευταί της αθέου Αριστεράς, εδιακωμώδουν εκκλησιαστικά μυστήρια.  Ο δε κ. Τσίπρας υποκρίνεται πως είνε θρήσκος και θρησκεύον πρόσωπον.

Ημείς δε, επειδή πάντοτε επιποθούμεν να αγωνιζώμεθα τον καλόν αγώνα υπέρ πατρίδος και υπέρ πίστεως, προτιθέμενα να αναπέμψωμεν και εκπέμψωμεν προς άπασας τας κατευθύνσεις ορισμένους σχολιασμούς δια τα τεκταινόμενα.

TsiprasΠρώτον, αρχόμεθα εκ του εσχάτου:

Ο κ. Τσίπρας, συνεπής εις το κουμουνιστικόν κοσμοείδωλόν του, είνε άθρησκος. Δεν πιστεύει ούτως εις την θρησκείαν και τον χριστιανισμόν. Δια τούτο δε υπάρχει σχετικόν βίντεο που είδομεν εις εκπομπήν του καναλιού του κ. Γεωργίου Καρατζαφέρη ονόματι «ΑΡΤ», όπου ο νεανίας τούτος ομολογεί τα καθέκαστα. «Δεν είμαι θρησκευόμενος», ανακράζει.

Πώς όμως ούτος επιθυμεί να νεμηθεί την εξουσίαν; Πώς όμως εθέλησεν να καταστεί επιβήτωρ της νηός Ελλάδος και καπετάνιος, όταν ούτε δια ναύκληρος δεν είνε προσφυής;

Το είπεν ο Σεβ. Γόρτυνος  Ιερεμίας προ ημερών και ελάλησεν: ουχί, κ. Τσίπρα! Δεν θέλομεν πρωθυπουργόν, όστις δηλώνει μη-θρησκευόμενος. Ημείς θέλομεν να πηγαίνει εις την εκκλησίαν και εις τας παρελάσεις. Κατόπιν δε, ας πηγαίνει και εις τας τεκτονικάς στοάς και υπερστοάς.

Τούτο δεν μας ενοχλεί. Ουδέ εάν είνε ασυμβίβαστος η τεκτονική αύτη ιδιότης μετά της χριστιανικής. Θέλομεν απλώς να πηγαίνει εις την εκκλησίαν. Το είπεν εξ άλλου και έτερος βουλευτής της εθνικοχριστιανικής παρατάξεως:

ήτο επανάστασις η 21η Απριλίου. Τότε ήνθησαν οι ευσεβείς ηγήτορες του έθνους! Τότε υπήρχε εργατικότης! Τότε υπήρχεν πειθαρχία, την οποίαν οι κομμουνισταί ως οι «θολοκουλτουριαραίοι» του ΣΥΡΙΖΑ αγνοούν!! Τότε κυλούσαν τα πράγματα ομαλώς και ουχί ανωμάλως και μετά των ταραχών των συνδικαλιστών τους οποίους ο κ. Τσίπρας ευνοεί!

Όσον δε δια τον έτερον Καππαδόκην, κ. Διαμαντόπουλον, τον συλλυπούμεθα και εκπέμπομεν εξ αγανακτήσεως ÁÌÁÎÏÓÔÁÓÉÏ ÓÅÐÏËÉÁ ÐÅÑÉÖÑÏÕÓÇÓÇ ÁÐÅÑÃÉÁÓηλεκτρικάς εκκενώσεις!!! Ηδύνατο ούτος να είνε πρόμαχος των ελληνοχριστιανικών ιδεωδών και της «Μεγάλης Ιδέας» ως εθνοπατήρ. Ηδύνατο κάτι έτερον εν πάση περιπτώσει. Τώρα δε κείται και ούτος εις τον πυθμέναν του ωκεανού, όθεν περιμένομεν την ανέλκυσιν από μίαν ηγεσίαν εμπνευσμένην, ανάλογον των όσων περιεγράψαμεν εις τα ανωτέρω!

Ταύτα είχαμεν να πούμε δια τώρα.

Ολίγα, νομίζομεν όμως περιεκτικά λίαν!

Επιφυλασσόμεθα δια τα περαιτέρω σύντομα! Οι φύλακες ευρίσκονται εις τας επάλξεις και επαγρυπνούσιν!!»

Ετικέτες: , , , , ,

2 Σχόλια to “«Ουχί, κ. Τσίπρα!» – Κείμενο -παρέμβαση λαϊκού ιεροκήρυκος στα πολιτικά τεκταινόμενα”

 1. ανώνυμος αλλά όχι απρόσωπος Says:

  1) Η άθεος αριστερά είναι αυτή που μιλάει για κοινοκτημοσύνη και αλληλεγγύη όπως ακριβώς ο Θεός. Φυσικά, ας μη συγχέουμε τη θεϊκή με την κοσμική εξουσία ούτε από το ένα ούτε από το άλλο άκρο. Ακόμα και το κλασικό «η θρησκεία είναι το όπιο του λαού» εγώ προσωπικά με τις ελάχιστες γνώσεις μου το ερμηνεύω ως «ο δυσλειτουργών κλήρος φανατίζει το λαό και φέρνει σκοταδισμό».

  2) «Ας πάει στην εκκλησία και ας είναι Μασόνος! Ας το παίζει ευσεβής και ας καμαρώνει στις παρελάσεις και τότε του δίνουμε το δικαίωμα να συμμετέχει σε σατανιστικές τελετές της μασονίας!» Άκουσον άκουσον τι προτάσσει ο σεβαστός πατέρας. Ζητά έναν ηγέτη όχι μόνον υποκριτή απέναντι στο λαό, απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και υποκριτή προς το Θεό! Ζητά έναν πολιτικό που κοροϊδεύει το Θεό «τακιμιάζοντας» και με το καλό και με το κακό! Ε τότε ας ευχαριστηθεί το παράδειγμα του σεβασμιότατου πρωθυπουργού Σαμαρά, που ανάβει το κεράκι του τις Κυριακές το πρωί στην εκκλησία αλλά δεν ξέρουμε και πού αλλού.

  3) «Η 21η Απριλίου ήταν η επανάστασις που έφερε σταθερότητα στην Ελλάδα.» Πώς; Σκοτώνοντας όσους διαφωνούσαν. Εμ βέβαια, και ο πιο άσχετος θα μπορούσε να εξασφαλίσει την ομαλότητα και την ομοφωνία αν αποδεκάτιζε κάθε αντίθεση. Ο Θεός είπε αγαπάτε αλλήλους. Ο Θεός ξανακόλλησε το αυτί του στρατιώτη που έκοψε ο Πέτρος. Ο Θεός είπε «όστις (αναφορικοϋποθετικό) εθέλει οπίσω μου ελθείν, αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθήτω μοι». Ο Θεός δε σκότωσε ούτε καν αντιμίλησε στους Φαρισαίους και τον Πιλάτο που Τον σταύρωσαν. Είπε την Αλήθεια Του και ταπεινώθηκε. Ο Ύψιστος ταπεινώθηκε.
  Αν η λέξη δημοκρατία, αν η λέξη διάλογος δε σημαίνει τίποτα για το σεβαστό ιερέα, τότε τουλάχιστον η κυρίαρχη διδασκαλία του Ευαγγελίου, η Αγάπη, θα έπρεπε να του δίνει να καταλάβει πως η μέθοδος για την ομαλότητα δεν είναι τα όπλα, οι βανδαλισμοί, η τρομοκρατία, η προπαγάνδα, οι εκτελέσεις. Μέθοδος για την ομαλότητα και την ευλειτουργία του κράτους είναι πρώτιστα η μόρφωση, που θα κάνει τους ανθρώπους ικανούς για διάλογο και κρίση, και έπειτα ο διάλογος. Δε σκοτώνω την αντίθετη άποψη, την επεξεργάζομαι, την αμφισβητώ μέχρι να αποδειχθεί η ψευτιά της ή της δικής μου. Γιατί ο Θεός είναι αλήθεια, και λάμπει πάντα. Γιατί λοιπόν να φοβόμαστε να Τον αναζητήσουμε, με την ευλογία και τη φώτισή Του φυσικά;

  Και με όλα αυτά επ’ ουδενί δεν εννοώ πως βία και σκοταδισμός έρχεται μόνο από το δεξί άκρο. Επ’ ουδενί δε δικαιώνω τα εγκλήματα και της άλλης ακραίας πλευράς.

 2. philalethe00 Says:

  Καλησπέρα και ευχαριστώ για το εκτενές και ωραιότατο σχόλιο…
  1) Σχετικά με το «όπιο του λαού»:
  Ο Αλ. Τσιριντάνης είχε γράψει κάποτε:

  «»Και όμως έφυγα απ’ το Θεό!
  Εγύρισα την πλάτη εις τον Χριστόν, διότι είδα εν τω ονόματι του Χριστού τέτοιες σατανικότητες και απεφάσισα να γυρίσω την πλάτη…
  Αλλά μόλις εγύρισα την πλάτη μου εις τον Χριστόν, έπεσα εις τας αγκάλας του …Χριστού!
  Διότι διεπίστωσα τότε, ότι αυτό εις το οποίον εγύρισα την πλάτη μου, δεν ήταν ο Χριστός, αλλά ήταν ένα παραμορφωτικό κάτοπτρον που αλλοίωνε την εικόνα Του.
  Ενώ ο αληθινός Χριστός ήταν απέναντι. Πρέπει να γυρίσης την πλάτη σου στο παραμορφωτικόν κάτοπτρον για να πέσης εις τας αγκάλας του Χριστού.»»

  2) «…οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἷ καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματος μου.» (Αποκάλυψη, 3: 16)
  Για την δε υποκρισία, τα έχουμε πει και παληότερα στο ιστολόγιο:
  «Δεν θάναι μήτε οι άπιστοι μήτε οι οργισμένοι κι οι σκληροί, μήτε οι ειδωλολάτρες°αυτοί μπορούν να βρούν έλεος, γιατί δεν πειράξανε τον Θεό. Αλλά οι υποκριτές που παίρνουνε στο στόμα τους το όνομα του Θεού για να ξεγελούν τους αθώους, εκείνοι οι λύκοι που μπαίνουνε στη στάνη τυλιγμένοι με την προβιά και καμώνονται πως είναι πρόβατα για να φάνε τ’ αρνιά, αυτοί, είπε ο Χριστός, πως καλύτερα είναι να δέσουνε στο λαιμό τους μια μυλόπετρα και να πέσουνε στη θάλασσα, παρά να περιμένουνε σωτηρία..Τούτοι είναι οι άγγελοι οι νυχτεριδόφτεροι του διαβόλου και γι ‘αυτούς είναι ετοιμασμένο το πυρ το εξώτερο, για νάναι μαζί με το Σατανά τον πατέρα τους ”.(Φ. Κόντογλου)
  https://philalethe00.wordpress.com/2013/08/31/%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/

  3) Ο Χριστός ήτανε ο ασυμβίβαστος που πήγε στο εκούσιο πάθος λόγω του μη-συμβιβασμού Του…
  Δεν θυσίασε, αλλά θυσιάστηκε.
  Αυτές οι απόψεις σου θα μεταβιβαστούν και στον «λαϊκό ιεροκήρυκα»… 🙂
  Δεν ξέρω κι εκείνος τι έχει να πει…

  Πολλές ευχές και θερμώς ευχαριστούμε…

  Καλό Σ/Κ και καλό μήνα, πολλαπλώς ευλογημένο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.


Αρέσει σε %d bloggers: