Για την άθλια «μάχη οπισθοφυλακής» ευρω-ελίτ & διαπλεκόμενων ΜΜΕ…

by

Εν ολίγοις: οι Ευρωπαίοι μεγαλοπαράγοντες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται την ανατροπή στις συνειδήσεις που έχει πραγματωθεί στην Ελλάδα(και όχι μόνο) και τοποθετούνται αναλόγως.

Υπάρχουν αυτοί που, όντας εκτός της όλης περίστασης, μιλάνε για τα προβλήματα που θα προκαλέσει και στις δύο μεριές ή αποκλειστικά στην Ευρώπη και την ευρωζώνη(που πιθανότατα θα διαλυθεί) ενδεχόμενη (οικειοθελής) έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. (Ας μην ξεχνάμε ότι για αυτά έχει μιλήσει η κ. Μέρκελ πολλάκις.)

Υπάρχουν όμως και αυτοί που συνεχίζουν να «κάνουν τον νταή». Μεταξύ τους, ο (προκλητικότατος) κ. Σόιμπλε, αλλά και μερίδα των ελλαδικών ΜΜΕ της «Διαπλοκής»(με την πολιτική εξουσία, εννοείται) και των Εργολάβων, που σπεύδει να κάνει σημαία τους ψευδοπαλληκαρισμούς-μπλόφες αυτών. Αυτές οι εφημερίδες και οι συντάκτες κινούνται, αν το προσέξει κανείς, στην κινδυνολογούσα γραμμή της γνωστής κίτρινης και… υποκίτρινης γερμανικής εφημερίδας «Bild». Πάντως, έχουν μειωθεί πολύ· είναι σημαντικό, καλό πρώτα για τους ίδιους και μετά  καλό για την χώρα, που έτσι κι αλλιώς, μάλλον τους παραγνωρίζει.

Αυτό που προσωπικά αντιλαμβάνομαι ως κεντρική ιδέα της πορείας τους είναι: «θα προσπαθήσουμε να ψαρώσουμε τους Έλληνες ότι κινδυνεύουν ή ότι σκοπεύουμε κι εμείς να τους αφήσουμε να βγουν εκτός Ευρωζώνης, ώστε να κάνουν μια κυβέρνηση παρόμοια με την του Παπαδήμου. Αν τούτο δεν πετύχει, βλέπουμε.»

Ελπιδοφόρο το μήνυμα του ελληνικού λαού, ο οποίος δίνει μεγαλύτερο ποσοστό στον αντιμνημονιακό ΣυΡιζΑ, που θα του επιτρέψει να κινηθεί με μεγαλύτερη ευχέρεια, μετά τις επαναληπτικές εκλογές.

Αυτές τις μέρες έγινε γνωστό από άρθρο ξένης εφημερίδας ότι η κ. Μέρκελ είπε στον ΓΑΠ ότι πρέπει το Μνημόνιο να είναι τέτοιο, ώστε να πονάει και ώστε να μην θελήσει άλλη χώρα, έτσι, να συνάψει παρόμοια σύμβαση. Όλα αυτά τα ιδιαιτέρως εξοργιστικά, πράγματι, τα συνδύασα με ένα ανάγνωσμα χθεσινό, που προέρχεται από το μυθιστόρημα «Φαβιόλα ή η Εκκλησία των κατακομβών«. Η αναφορά είναι στην μέρα της κήρυξης του διωγμού κατά της Εκκλησίας επί Διοκλητιανού και Μαξιμιανού:

«Δια να προλάβη το σχίσιμον του διατάγματος κατά το διάστημα της νυκτός ο Κορβίνος*, έλαβε τα αυτά προφυλακτικά μέτρα, τα οποία είχαν λάβει οι αρχιερείς των Ιουδαίων δια να εμποδίσουν, ει δυνατόν, την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Ενήργησε και έλαβε δια την φρουράν της αγοράς κατά την νύκτα εκείνην ένα τμήμα του Παννονικού λόχου, σώματος αποτελουμένου από στρατιώτας, ανήκοντας εις τας πλέον βαρβάρους και αγρίας φυλάς· εις τας φυλάς δηλαδή των Δακών, των Παννόνων, των Σαρματών και των Γερμανών, των οποίων τα τραχέα χαρακτηριστικά, η αγρία όψις, οι πυκνοί μύστακες εφαίνοντο πολύ άγρια εις τους οφθαλμούς των Ρωμαίων. Αυτοί οι άνθρωποι μόλις ελάλουν την Λατινικήν. Διοικούμενοι από αξιωματικούς συμπατριωτάς των αποτελούσαν την πλέον έμπιστον σωματοφυλακήν των Ρωμαίων αυτοκρατόρων, οι οποίοι ενίοτε κατήγοντο από την χώραν των. Με ένστικτα σκληρά, ήσαν έτοιμοι να διαπράξουν τας πλέον τερατώδεις υπερβολάς, αρκεί μόνον να τους διέτασσον.»(σελ. 230-231)

Και «ο αναγινώσκων νοείτω…» 🙂

*Γυιος του δημάρχου της Ρώμης, σκληρός αντιχριστιανός και κατάσκοπος.

Ετικέτες: , , , ,

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.


Αρέσει σε %d bloggers: