Λοιπόν, αυτές τις ημέρες υπήρξαν ποικίλες τοποθετήσεις για το γεγονός της αναίρεσης 93 ανθρώπων από τον Νορβηγό Αν. Μπρέιβικ σε κατασκήνωση νέων του εργατικού κόμματος… Θα προσπαθήσουμε παρακάτω να καταγράψουμε μερικές:
1)Ήταν Μασώνος που ήθελε να σώσει την Χριστιανοσύνη που έχει όλη η Ευρώπη κοινή, ως γνωστόν, στον ρου της Ιστορίας
2)Ήταν Ναΐτης Ιππότης που ανήκε και συμμετείχε επιβεβαιωμένα στην σχετική Στοά -όχι δεν ήταν η Thule Gesellschaft- που πάλευε όμως για την Χριστιανική Ευρώπη
3)Ήταν ακροδεξιός-νεοναζιστής και ταυτόχρονα άκρως φιλοσιωνιστής που πάλευε ενάντια στην ισλαμομαρξιστική συνωμοσία που προωθούσε το αντίστοιχο κυβερνών κόμμα-ΠΑΣΟΚ(Εργατικό Κόμμα- πρβλ. και το New Labour Party στην Αγγλία) της Νορβηγίας
4)Είναι Νορβηγός και ταυτοχρόνως «ελληναράς»· που έπαιζε πολλά βιντεοπαιχνίδια με sniping και, ακόμη, έκανε τρελίτσες, απερισκεψίες.
Λοιπόν, από τα παραπάνω είναι μάλλον προφανές ότι ειρωνεύομαι, αλλά αυτά τα πράγματα συμβαίνουν, όταν προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα γεγονότα ή έστω να γράψουν κάτι πάνω σε αυτά άνθρωποι με επιφανειακή γνώση των πραγμάτων, που δεν αναδιφούν και, κατά βάσιν, δεν θέλουν μάλλον να αναδιφούν στην ιστορία, στην πολιτική ιδεολογία και όλα τα συναφή. Την δική μου γνώμη, όσο έχει σχηματιστεί με την Χάρι του Θεού και ως «καταστάλαγμα της σκέψης», ελπίζω να την καταγράψω σε προσεχή ανάρτηση…
Ετικέτες: Απαιδευσία, Μπρέιβικ, Μασωνία, αντιφάσεις, ισλαμομαρξιστική συνωμοσία
1 Αυγούστου, 2011 στο 2:48 ΜΜ |
«για το γεγονός της αναίρεσης 93 ανθρώπων »
….!!!!!!!!!!!!!
Φιλαλήθη μου σε εκτιμώ και το ξέρεις, αλλά…πλήηηηζ!
τι θα πεί «αναίρεση 93 ανθρώπων»; πού νομίζεις ότι απευθύνεσαι χρυσούλι μου; στους αρχαίους Αθηναίους; για Όνομαααα!
Πες απλά:για το γεγονός του άγριου φονικού, του φριχτού μακελέματος, του πετσοκόμματος 93 ανθρώπων, να σε καταλάβουν και οι γριές σαν και μένα και τα πιτσουνάκια, οι θαυμάστριες που σε διαβάζουν…:-)
Με όλη την αγάπη στο γράφω….
φιλικάααα!
2 Αυγούστου, 2011 στο 1:12 ΠΜ |
Κάποια καλή του ιστολογίου φίλη μας έστειλε τούτο:
«Συγγνωωωωωώμη Φιλαλήθη και κα Σαλογραία, για το σχόλιό μου αυτό.
Τι λέει κάποιος δεν έχει σημασία (οι λέξεις που επιλέγονται), όσο το ύφος (η ταπείνωση) με το οποίο το λέει.
[Μέχρι να το καταλάβω, ήμουν πολύ μπερδεμένη, απέφευγα να διατυπώσω κακούς χαρακτηρισμούς για ανθρώπους, ξεχνωωωώντας το γεγονός οτι είναι δυνατόν οι κακοί χαρακτηρισμοί (άσχημες λέξεις για άλλους ανθρώπους) να διατυπωθούν με ταπείνωση αγίου, δηλαδή, είναι δυνατόν να βρίζει κάποιος αλλά οι βρισιές να ακούγονται αξιολάτρευτες και γλυκές σαν μέλι (λόγω ταπείνωσης)].
Τι λέει κάποιος δεν έχει σημασία (οι λέξεις που επιλέγονται), όσο το ύφος (η ταπείνωση) με το οποίο το λέει.
Οκ. Εντάξει. Το κατάλαβα, επιτέλους (κάλλιο αργά παρά ποτέ!).
Όμως….
Το ύφος (ταπείνωση) μέσω γραπτού λόγου και ίντερνετ, είναι πολύ δύσκολο να φανεί.
Οπότε…
Ναι, συμφωνώ με την κυρία Σαλογραία, έχει συμβεί, νομίζω, να παρεξηγηθεί ο Φιλαλήθης, να παρεξηγηθούν οι προθέσεις του, να τον περάσουν για υπερόπτη, λόγω του οτι ο λόγος είναι γραπτός, μέσω ίντερνετ, δεν ακούγεται ο τόνος φωνής, δεν είναι δυνατόν να φανεί η ταπείνωση.
Θερμότατη παράκληση, από θαυμάστρια και των δύο (της κας Σαλογραίας και του Φιλαλήθη), να διατηρήσουν την μοναδικότητα του τρόπου γραφής τους.
[Εμπνευσμένοι εξίσου, μου φαίνονται, οι δύο τρόποι γραφής.
Τα ιστολόγια αυτά τα δύο, της κας Σαλογραίας και του Φιλαλήθη, είναι τα μοναδικά δύο ιστολόγια στα οποία θα μπορούσα να πω πως έχω.. μαθητεύσει, τα τελευταία χρόνια.
Ένα μεγάλο ευ-χα-ρι-στώ, επιθυμώ να πω, από αυτό το σημείο, προς εσάς τους δύο, για το πόσο απολαυστικό βρίσκω τον τρόπο που χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα.
Εκτίμησα την ελληνική γλώσσα περισσότερο.
Μαρτύριο θα ήταν το να έπρεπε μεταξύ των δύο απολαυστικά όμορφων τρόπων γραφής σας να επιλέξω.]
Λατρεύω πολύ τις λέξεις, κα Σαλογραία, που χρησιμοποιείτε. Είναι τροφή για τον εγκέφαλό μου. Τροφή για τον εγκέφαλό μου είναι κι οι λέξεις που χρησιμοποιεί ο Φιλαλήθης.
Κατανόηση;
Πολλοί άνθρωποι, διαφόρων ηλικιών, πιστεύω, θα μπορούσαν να ωφεληθούν από αυτά που λέει ο Φιλαλήθης, αν τα καταλάβαιναν ευκολότερα.
Αλλαγή τρόπου γραφής να κάνει ένας άνθρωπος, χρόνο πάρα πολύ χρειάζεται.
Από την άλλη, αρκετοί θα μπορούσαν να ωφεληθούν, οι οποίοι τώρα δεν ωφελούνται.
Ιστολόγιο ένα ακόμα κάντε, όπου να έχετε για κάθε ανάρτηση, δύο διαφορετικά κείμενα, πάνω στο ίιιιδιο θέμα. Πλεονεκτήματα, και καθόλου μειονεκτήματα. Και η πίτα ολόκληρη, κι ο σκύλος χορτάτος. (ήταν απόλυτα αυθμόρμητο brainstorming)
Μήπως να το κάνω εγώ;
(ιδέα που μου ήρθε από το πουθενά ξαφνικά μόλις τώρα, αυτή ακριβώς την στιγμή που πληκτρολογώ αυτές τις γραμμές.)
Εντάξει, θα το σκεφτούμε, για αργότερα. Προέχουν άλλα.»
@ΣΑΛΟΓΡΑΙΑ
Ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πολύ για την καλή και ταπεινή υπόδειξη, και δεν υπερβάλλω. 😀 Μακάρι να μου έλεγαν κι άλλοι πράγματα, για να βελτιωθώ… Εεεεμ, όντως είναι σαν να θεωρώ υπερβολικά στερεότυπο να μιλήσω συμβατικά για κάτι τόσο γνωστό μάλλον, έτσι..; Πράγματι. 🙂 Και ζητώ συγγνώμην για το ακατανόητο. Με τις ευχές σας προσδοκώ να βελτιωθώ.
Πάντως, για την ιστορία και την βαθύτερη κατανόηση -μια που το πιάσαμε, έχει πολύ ενδιαφέρον- να πω ότι πολλοί συγγραφείς χρησιμοποιούσαν την λέξη αυτή, αναιρώ(=θανατώνω), όχι μόνο αρχαίοι, αλλά και «βυζαντινοί». Λ.χ. για την περίφημη Υπατία την Αλεξανδρινή, κάποιος Χριστιανός συγγραφέας -ήταν ο Σωκράτης ο Σχολαστικός; δεν θυμάμαι- είχε γράψει για τον τρόπο θανάτου της από κάποιους «φανατικούς» «οστράκοις ανείλον» (β’ αόριστος 🙂 ) … και ίσως από εκεί να προκύπτει αυτό που λέμε σήμερα «ξεκάνω» ή «τον ξέκανε».
Πρέπει να ομολογήσω ότι σκέφτομαι συχνά πως δεν είναι πάντα και τόσο εύκολο για μένα να απευθυνθώ πετυχημένα σε ένα τόσο ετερόκλητο «κοινό», πρόσωπα… οι Πατέρες στην Φιλοκαλία κάνουν λόγο για αυτό, τον διαφορετικό τρόπο απεύθυνσης. Με ενδιαφέρουν όλοι, αλλά, όπως λέει παραπάνω και η φίλη η αγαπητή του ιστολογίου, θέλω δύο κείμενα για το ίδιο θέμα. 😀
Επίσης, λιγάκι ακατανόητα πρέπει να είναι το sniping(σκοποβολή), καταστάλαγμα(!), αναδιφώ(=ερευνώ), Thule Gesellschaft(=Εταιρεία -Θεοσοφική- της Θούλης, όπου και ανήκε, κατά κάποιους άλλους ίδρυσε και κατά κάποιους τρίτους έστρεψε σε πολιτική κατεύθυνση απλώς, ο αγαπητός μας και μακαρίτης Αδόλφος Χίτλερ)
Τέλος, προφανώς και δεν χρειάζεται καμιά αναδίφηση στην ιστορία και τον πολιτισμό και την πολιτική και δεν ξέρω τι, αν έχεις ήδη τον σωστό(θεοφώτιστο) τρόπο να σκέφτεσαι, που λέει κι ο Μέγας Αντώνιος, διότι πρώτα έγινε το μυαλό και μετά τα γράμματα, λέει. Αλλά πάντως αν θέλεις να είσαι και περισπούδαστων και ιδεολογικά χρησιμοποιούμενων -π.χ. βγαίνουν τα αυγά του φιδιού της παλιάς Άκρας Δεξιάς κ.λπ.- ερμηνειών επαγγελματίας δημοσιογράφος, ο λογισμός μου λέει ότι θέλει είτε μια έρευνα είτε ένα αυτοπεριορισμό.
Ευχαριστώωωω!!! 🙂 Θα προσπαθήσω να βελτιωθώ σε προσεχείς αναρτήσεις. 🙂
ΥΓ Αν υπάρχουν και άλλες τέτοιες παρατηρήσεις, ειλικρινά να μου τις πείτε όσο είναι καιρός, διότι εν τω Άδη ουκ έστιν μετάνοια… 😀
ΥΓ 2 Αυτά τα περί θαυμαστριών και τα τοιαύτα κάνω απλώς πως δεν τα είδα. 😀
2 Αυγούστου, 2011 στο 2:51 ΜΜ |
να πω και ‘γω τη γνώμη μου; (μη χάσω…) 😀
κυρία Σαλογραία, έχεις ένα (ή και περισσότερα) δίκιο, αλλά νομίζω ότι θα έκανε καλό να μαθαίνουμε και καμια καινούργια λέη/έκφραση, να εμπλουτίζουμε το λεξιλόγιό μας. Στη Γ’λυκείου μας κυνηγούσαν να διαβάσουμε κανένα δοκίμιο της προκοπής, μπας και ξεστραβωθούμε και βελτιώσουμε τις εκθέσεις μας. Ούτως ή άλλως ο καθένας έχει το δικό του στυλ γραφής- αυτά τα είπε πολύ ωραία η κοπέλα παραπάνω. Μάλιστα, συγκιρτικά με τις παλιότερες αναρτήσεις του, ο Φιλαλήθης είναι πολύ πιο κατανοητός, όχι; 🙂
Στην τελική, και ο Ζουράρις με την πρώτη ματιά φαίνεται ακατανόητος, αλλά είναι θέμα συνήθειας, μετά από μερικές αναγνώσεις, όλα κυλάνε μια χαρά.
(αυτές οι θαυμάστριες, θα ενδιαφέρονταν για την ίδρυση κάποιου «φανκλαμπ»; ξέρω κάποιες που ίσως να ενδιαφέρονται 🙂 )
2 Αυγούστου, 2011 στο 2:53 ΜΜ |
[έλα τώρα Φιλαλήθη, χαμογέλα..! το ξέρεις ότι απλά σε πειράζω…]
😀 😀
2 Αυγούστου, 2011 στο 4:06 ΜΜ |
Στο θέμα της «λέσχης ανάγνωσης» που είχα αναφέρει πριν το καλοκαίρι, είχα σκοπό να επανέλθω αργότερα.
Μιας και προέκυψε, όμως, θα επανέλθω τώρα σε αυτό το θέμα, και θα κάνω μια μικρή αναφορά. Με αφορμή το οτι βιολονίστα ανέφερε θαυμάστριες που ιδρύουν κάτι.
Ρίχνω απλώς την ιδέα πως ίσως θα μπορούσαν οι όποιες θαυμάστριες να φτιάξουν μπλογκ εκλαϊκευμένων αναρτήσεων του ιστολογίου του Φιλαλήθη. Δηλαδή, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, πχ. νέοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να μάθουν κάτι σωστότερο, αν καταλάβαιναν ευκολότερα και με μικρότερη προσπάθεια τις αναρτήσεις του Φιλαλήθη. Συζητούσαμε σε άλλο χώρο στο ίντερνετ το θέμα που αφορά όλους τους νέους της εποχής μας, δηλαδή, το θέμα του εκχυδαϊσμού των σχέσεων μεταξύ των νέων, κι όλα αυτά που γίνονται, και τι λέει η Εκκλησία και οι Πατέρες. Πιστεύω πως έχει μια κάποια χρησιμότητα αυτό (αν και, όχι πολύ μεγάλη). Είμαι πρόθυμη να αναλάβω πρωτοβουλίες για αυτό, μόλις τελειώσω αυτά που κάνω, όταν έρθει η στιγμή. Χρειάζομαι βοήθεια για αυτό, όποιος θέλει να συμβάλλει είναι ευπρόσδεκτος, ή μπορεί να ξεκινήσει μόνος του όποιος θέλει.
Διάφορες αναρτήσεις, για διάφορα θέματα θα μπορούσαν να εκλαϊκευθούν. Έτσι, το αποτέλεσμα θα ήταν αυτό που ζήτησε η κα Σαλογραία δηλαδή οτι θα μπορούν να καταλαβαίνουν ευκολότερα οι ώριμοι άνθρωποι και τα πιτσουνάκια περιστεράκια, μέχρι να εξοικειωθούν, ώστε να μπορούν μετά να διαβάσουν τις αναρτήσεις του Φιλαλήθη.
Χρησιμοποίησα την λέξη «εκλαϊκευση» γνωρίζοντας οτι ηχεί άσχημα, απλά δεν ξέρω άλλη λέξη.
Κι αναρτήσεις από το ιστολόγιο της κας Σαλογραίας θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν (για το θέμα των έφηβων και των νέων πχ)
Είναι διάφορες ιδέες μπλεγμένες μεταξύ τους τα παραπάνω, κι από ιδέες βρίθει(!) ο κόσμος. Ο χρόνος(!) είναι αυτό που λείπει, σε εμένα, τουλάχιστον, και προς το παρόν.
Κι είναι και κάποια περιστέρια μεγάλα που ξέρω και τα ξέρει η κα Σαλογραία, (τα οποία δεν είναι στο Facebook), τα οποία σίγουρα θα λάβαινα υπόψη και σίγουρα θα ζητούσα την συμβολή και συμβουλή τους αν ήθελαν.
Αυτά, με ένα χαμόγελο προς όλους, με ευχές, και χαιρετισμούς, μιας και ίσως θα λείπω από ίντερνετ προσεχώς.
7 Αυγούστου, 2011 στο 2:06 ΠΜ |
@Παιδί Βιολί Το Αληθινό
Λοιπόν, πριν υπνώσω στον μακάριο μου ύπνο, να ευχαριστήσω για αυτό το θαυμάσιο σχόλιο, που μου μοιάζει ιδιαίτερα απαιτητικό προς εαυτόν, σωστά; 😀 Παρακαλώ να το σκεφτείτε κάπως για το φανκλάμπ, διότι εδώ δεν είμαστε ποπ σταρς. 😀
@g
Είναι ωραία ιδέα αυτή, βέβαια επειδή στην ελληνική γλώσσα δεν έχει συνώνυμα-ταυτόσημα και επειδή εγώ βάλθηκα να γίνω… jeune maitre της ακριβολογίας, θα έχει ένα βαθμό δυσκολίας· σίγουρα πάντως, είναι κάτι που θα μπορούσα να προσαρμοστώ σε κάποιο βαθμό και εγώ, αν καταλάβω ότι ωφελούνται περισσότεροι ή κάποιοι έτσι… 🙂 Πάντως, ευχαριστώ οπωσούν(εντάξει, αστείο είναι αυτό 🙂 ) για την θέληση!!!! 😀
Καλή Κυριακή… Ευχές για την ημέρα που πέρασε σε όλους…! 🙂
7 Αυγούστου, 2011 στο 9:20 ΠΜ |
[αν το ονομάσουμε «λέσχη συνεπεστάτων αναγνωστριών που αναγνωρίζουν το θαυμάσιο του χαρακτήρος του φίλτατου Φιλαλήθους», σώζεται; αν ούτε τότε, ε… 😦 ]
9 Αυγούστου, 2011 στο 2:13 ΠΜ |
@Παιδί Βιολί Το Αληθινό
Αν έχει ΚΑΙ (παρ’αξίαν) επαίνους, αι, τότε, λυπάμαι αλλά… 😀
9 Αυγούστου, 2011 στο 11:52 ΠΜ |
καλά, παρατάμε τις προσπάθειες,λοιπόν… 😀
Καλημέρα! 🙂
4 Νοεμβρίου, 2022 στο 12:13 ΜΜ |
…..ό,τι αρχαιοελληνικό κρυμμένο…., προπαντός, το ψυχοdna – μη διαστρεβλωμένο Σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων…., σας το έχω φανερωμένο στο http://www.siopi.gr….: γεια και χαρά κι αποχωρώ….!