Όλα βαίνουν καλώς εναντίον Σου, σας, μας, μου

by

Διαβάζω σε -φιλοκυβερνητικό και in- ιστότοπο τα εξής:

Αποκρατικοποιήσεις

Ο κ. Παπανδρέου έκανε επίσης λόγο για φιλόδοξο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων με στόχο τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν σε 20 ποσοστιαίες μονάδες του χρέους.

Επίσης ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα μειωθεί η συμμετοχή του δημοσίου στις επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο -τηλεπικοινωνίες, λιμάνια, τομέα διαχείρισης υδάτων, ηλεκτρική ενέργεια και τυχερά παιχνίδια.

Ο δε Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν(φωτό) μωρολογεί ασύστολα και επικίνδυνα, όταν λέει για την ιδιωτικοποίηση-εκποίηση-ξεπούλημα εθνικής(κρατικής έστω) περιουσίας τα εξής:

«Aυτή είναι η αναγκαία προϋπόθεση για να επιτευχθεί πρόοδος και αυτό πρέπει να ξεκινήσει αμέσως».

Ο δε πολιτευτής, τέλος, και δημοτικός σύμβουλος Στ. Παπαθεμελής είχε γράψει στο «Πρώτο Θέμα» τα εξής ωραία και εύγλωττα για τον ΟΠΑΠ:

Ξεπουλάνε π.χ. τον ΟΠΑΠ με κάπου 1,5 δισ. € ενώ αποδίδει 1 δισ.€ ετησίως. Τρελλάθηκαν! 

Τρελλάθηκαν ίσως, δεν αποκλείεται, αλλά πάντως με ένα ορθολογικό τρόπο και πολιτισμένο…

…λοιπόν, αυτός ο συντελεστής 1,5(ποσό πώλησης/ετήσια κέρδη) μας λέει πολλά. Διότι ο κανόνας του σχετικού συντελεστή για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, όπως ο κρατικός ως τώρα ΟΠΑΠ, σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως μου εξηγούσε και ένας φίλος ασχολούμενος με τα χρηματιστηριακά είναι μερικές δεκάδες, ας πούμε 20 ή 40. Αλλά βέβαια είναι και ο κοινός νους. Πώς θα προκύψουν τα χαμένα έσοδα; Μήπως από την άμεση φορολόγηση που δεν έχει φορολογητέα ύλη, αφού συνεχώς μειώνεται, επειδή κανείς δεν μπορεί να αγοράσει, επειδή δεν έχει χρήματα, διαθέσιμο εισόδημα; Αλλά μέχρι τότε, δεν θα έχουν πάει ορισμένοι να προσφέρουν υπηρεσίες στον ΟΗΕ… Τι τους κόφτει πια τόσο πολύ…;

Ο πάγκαλος κος πρωθυπουργός μας μας είπε ότι δεν επιδιώκει εκλογές, οι τυφλοί -που τουλάχιστο θα προλάβουν το ελικόπτερο πριν τους δικούς μας εδώ, που ενδέχεται να ξεμείνουν- της Τρόικα πιέζουν τον Υπουργό Οικονονομικών να τα ξεπουλήσει όλα και να απολύσει γενικά και αόριστα Δημοσιους Υπαλλήλους, ενώ αυτός αντιπροτείνει γενναία μειώσεις μισθολογικές ως και 20%, και ο διαπλεκόμενος Τύπος ζητά διακομματική συναίνεση -ακριβώς το αντίθετο από αυτό που λέμε «συνένοχο στον φόνο δεν θα μ’έχετε», δηλαδήενώ η κυβέρνηση σύσσωμη ανακαλύπτει νέα χαμηλά όρια(9%) στις δημόσιες βασικές επιχειρήσεις. Θαυμάσια. Όλα, όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από την συμμετοχή του ΔΝΤ στην διακυβέρνηση και κατοχή ανεξάρτητων χωρών, πάνε ρολόι και με την ώρα τους. Στο τέλος, όμως, ξυρίζουν τον γαμπρό…

Εν τω μεταξύ, η ερωτικοδιανοητική ελίτ του τόπου, το αντίστοιχο του Ζωρζ Μπατάιγ, δηλαδή, όπως τον αποκαλούσε ο Ζακ Ελλύλ, θεωρώντας τον προσαρμοσμένο στο περιρρέον κλίμα της εποχής και καθόλου αντικομφορμιστή, δεν κατάλαβε και πολλά από τις φρικαλέες περιπέτειες, τα νέα επεισόδια του 62ετούς Ντομινίκ Στρος-Καν.

Ο Ζακ Ελλύλ έλεγε για την σεξουαλικότητα όπως την αντιμετωπίζει η κυρίαρχη αστική τάξη:

(σ.77, «Μεταμόρφωση του αστού»)»…αυτή η δεύτερη αμαρτία είναι η έκφραση μιας φυσικής ανάγκης, που θα ήταν πολύ άδικο να την τιμωρούμε.Αφού είναι φυσική -θα εναντιωνόταν ο Θεός στη φύση; Πώς να πιστέψουμε κάτι τέτοιο, αφού Αυτός ακριβώς την δημιούργησε (τέλος πάντων, μέχρι νεοτέρας). Τέτοιες είναι οι σεξουαλικές ανάγκες. Το σεξ δεν έχει τίποτε το μυστηριώδες και θα πρέπει να το αφήνουμε να εκφράζεται ελεύθερα. Ας μη πέσουμε στις υπερβολές των καλογέρων. Και εδώ, πρωτόγονες πεποιθήσεις. Αλλά, βέβαια, χρειάζεται κι εδώ μια τάξη- και αν το σεξουαλικό ένστικτο οφείλει να ικανοποιείται κανονικά, αυτό πρέπει να γίνεται σε συμφωνία με τα ήθη, άρα πολύ διακριτικά σε μια κοινωνία στην οποία θα ήτασν σκάνδαλο αν το «διατυμπανίζαμε». Χρειάζεται να συμβαδίζουμε με την εποχή μας.»

Άρα, λοιπόν, ουδεμία απορία. Ο κος Ντομινίκ προφανέστατα είναι απόγονος του αστού, κληρονόμος της ιδεολογίας του. Όταν, όμως, η σκέψη είναι μόνο η σκέψη της κυρίαρχης τάξης, πώς μπορεί να γίνει επανάσταση;

Μπορεί να γίνει επανάσταση, αν έχουμε γευτεί το Ζωοποιό Πνεύμα, και την ελευθερία Του. Και η επανάσταση είναι βέβαια ενάντια στο «σαρκικό φρόνημα», που συμπληρώνει τον εγωισμό, την φιλαρχία, την καταπίεση, την αποστέρηση και το αβροδίαιτο ορισμένων τέτοιων τύπων, απρόσωπα…

Ετικέτες: , , , , ,

2 Σχόλια to “Όλα βαίνουν καλώς εναντίον Σου, σας, μας, μου”

 1. philalethe00 Says:

  Ιδού κάτι ενδιαφέρον, από το ίδιο ‘συνέδριο’… 🙂 :http://olympia.gr/2011/05/18/%CE%AD%CF%87%CF%89-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%AD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%89%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD/

 2. philalethe00 Says:

  Καταλαβαίνω ότι στα παραπάνω δεν λαμβάνω υπ’όψει το ενδεχόμενο εκείνο να ήταν σε κάποιο μέτρο στημένη η υπόθεση της επίθεσης κτλ. ή/και ο κος Ντομινίκ να πιάστηκε σε κάποια παγίδα -δίνοντας και ο ίδιος συναίνεση, βέβαια, δεδομένων όντων των παθών που παθητικά τον οδηγούν… Κάποια πράγματα πάνω στην άποψη αυτή αναλύει παρακάτω με τον δικό του τρόπο ο διδ. Κώστας Βεργόπουλος… :

  Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
  Από τα αστέρια στις λάσπες
  Κάποιος ταπεινής καταγωγής αυτοδημιούργητος φθάνει στον κολοφώνα της παγκόσμιας ισχύος, στη συνέχεια επιχειρεί να συνετίσει από τις ακρότητες το σύστημα που τον εξέθρεψε και ξαφνικά βρίσκεται στο βούρκο: αυτό θα μπορούσε να είναι αναμενόμενο και επαναλαμβανόμενο θέμα, από τις ταινίες του Τζόζεφ Λόζεϊ.

  Κανείς δεν ξεφεύγει από την ταξική προέλευσή του, η κοινωνική κινητικότητα παραμένει παραπλανητικός μύθος. Ωστόσο, η κοινότοπη και γκροτέσκα περιπέτεια του Ντομινίκ Στρος-Καν επιτρέπει περισσότερο ενδιαφέροντα και ανησυχητικά συμπεράσματα κυρίως για την εποχή μας.

  Στη Γαλλία, 57% των πολιτών όλων των πολιτικών αποχρώσεων και 70% των ψηφοφόρων της Αριστεράς πιστεύουν ότι πρόκειται για διεθνή συνωμοσία εις βάρος του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ. Ομως, γιατί άραγε σε αυτή την περίπτωση δεν θα έπρεπε να εξετάζεται όχι τόσο το τι ακριβώς έγινε όσο κυρίως το ποιος επωφελείται από την πτώση του; Κι ακόμη, η διαπόμπευση του ανδρός είναι τόσο συντριπτική και επιδεικτική, ώστε εύκολα υποβάλλεται η εντύπωση ότι πρόκειται για παράδοση μηνύματος, σωφρονιστικού μαθήματος προς οιονδήποτε θα είχε την τρελή ιδέα ότι θα μπορούσε να μεταρρυθμίσει έστω και στο ελάχιστο το ισχύον σύστημα ασυδοσίας του μεγάλου πλούτου. Οχι επειδή το σύστημα δεν είναι δεκτικό καμιάς μεταρρύθμισης, αλλά κυρίως επειδή η μεταρρύθμιση δεν είναι ποτέ έργο κάποιων μεμονωμένων επώνυμων μεταρρυθμιστών, αλλά παραμένει πάντοτε υπόθεση των ανώνυμων κοινωνικών δυνάμεων.

  Ποιο ακριβώς είναι το μάθημα, ποιος το παραδίδει και σε ποιον απευθύνεται; Η εξόντωση του Στρος-Καν αφήνει έκθετα, πρώτα από όλα, τα προγράμματα διάσωσης των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, Ελλάδας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας. Σε όλες τις περιπτώσεις ο Σ.-Κ. προωθούσε την έννοια του χρονικού βάθους, την ανάκαμψη της οικονομίας του οφειλέτη και την άμεση εξασφάλιση σταθερότητος στις διεθνείς πληρωμές, σε αντίθεση με τους «μανιακούς» Γερμανούς τραπεζίτες και πιστωτές, που προσεγγίζουν τα πάντα με δικαστικούς κλητήρες και όρους ατομικής ιδιοκτησίας. Ο Γάλλος αριστερός σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Λιεμ επισημαίνει ότι τα σημερινά ευρωπαϊκά προγράμματα λιτότητος δεν προέρχονται από το ΔΝΤ, αλλά κατ’ευθείαν από τις Βρυξέλλες.

  Η αυτή αντιπαράθεση αναπαραγόταν στην παγκόσμια πολιτική του ΔΝΤ απέναντι στις αναδυόμενες χώρες και στο πρόβλημα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Ο Σ.-Κ., όπως υπογραμμίζει η γαλλική «Μοντ», προωθούσε την πολυμερή προσέγγιση στα διεθνή οικονομικά προβλήματα, με την εμπλοκή όλων των πλευρών και ασκούσε διαπραγματευτικά ταλέντα, όπως ακριβώς και ο νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτς, προς την κατεύθυνση της αναγκαίας παγκόσμιας συναίνεσης και της ενιαίας παγκόσμιας διακυβέρνησης. Για την Ευρώπη, προωθούσε επίσης την ιδέα της ευρωπαϊκής οικονομικής κυβέρνησης. Υπό τη διεύθυνσή του, σημειώνει η γαλλική εφημερίδα, το ΔΝΤ είχε απομακρυνθεί από το ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα των υπερχρεωμένων χωρών και μετατρεπόταν σταδιακά σε «γιατρό» των οικονομικών ασθενειών του πλανήτη. Η τοποθέτηση του Ολιβιέ Μπλανσάρ στη διεύθυνση μελετών του ΔΝΤ έδειξε ξεκάθαρα το νέο σύνθετο προσανατολισμό του διεθνούς οργανισμού.

  Φυσικά, κάθε επιλογή που καθυστερεί την απόληψη των άμεσων χρηματικών αποδόσεων παραμένει βαρύτατα εκτεθειμένη στους ισχυρούς του αφηρημένου χρήματος. Πολύ περισσότερο, εάν η χρονική υστέρηση συνδυάζεται με πολιτικές που, στο όνομα της ανάκαμψης και της αναγκαίας άμβλυνσης των εισοδηματικών ανισοτήτων, καταλήγουν να διαβρώνουν την πραγματική αξία του χρήματος στο παρόν, επί ζημία των δικαιούχων του. Ο φετιχισμός του χρήματος υπερβαίνει στην εποχή μας τα όρια του παροξυσμού. Οποιος αγγίξει έστω την ατομική ιδιοκτησία και το αφηρημένο σύμβολό της, «καίγεται» πάραυτα, ακόμη και αν ο ίδιος δεν αφίσταται από τα μακροχρόνια συμφέροντα των προϊσταμένων του. Η εξόντωση του Γάλλου διευθυντή σηματοδοτεί το αδιέξοδο της προσέγγισής του, ενώ ταυτόχρονα αποδίδει το παγκόσμιο διακύβευμα στις κοινωνικές δυνάμεις, τις μόνες που θα μπορούσαν να αναλάβουν το επιβεβλημένο μεταρρυθμιστικό έργο.

  Ηπορεία του Σ.-Κ. προς την καταστροφή ήταν αναμενόμενη και «φυσιολογική», στο μέτρο που σε αυτήν περιλαμβάνονται επίσης οι ανθρώπινες διαστροφές και τα πάθη. Ο ίδιος είχε συνείδηση, όταν προ 15μέρου εξομολογείτο στη «Λιμπερασιόν» πως βρισκόταν υπό συνεχή παρακολούθηση. Αποδεχόταν ο ίδιος τρεις «αδυναμίες»: χρήμα, ωραίο φύλο, ιουδαϊκότητα. Το μοιραίο προήλθε από μία εξ αυτών. Ομως, ο ηγέτης οφείλει να ελέγχει τις αδυναμίες του, όχι να ελέγχεται από αυτές. Εάν η αποτυχία του συμβάλει στη συνειδητοποίηση των αυξημένων κινδύνων της εποχής, δεν θα έχει πάει χαμένη.

  http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=20/05/2011&s=analysh-sta-gegonota

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.


Αρέσει σε %d bloggers: