«Αφίστε κάθε ελπίδα»:Είσοδος στην κόλαση του ΔάΝΤη

by

Ήταν στην πρόσφατη τηλεμαχία που ο ηγέτης των Βρετανών Συντηρητικών Ντέιβιντ Κάμερον, έβγαλε από το έρκος των οδόντων του μία φράση εντυπωσιακή, που πληροφορήθηκαμε μόνο από τα ξένα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα, στις 05/04  είπε: «Here we sit today with a budget deficit bigger than Greece», κάτι που έγινε μεγάλη είδηση και σημείον αντιλεγόμενον σε αρκετά κατεστημένα ΜΜΕ της Βρεττανίας, όπως το «Kανάλι 4».

Ο ηγέτης των Συντηρητικών (Conservative Party) Ντέιβιντ Κάμερον

Το έλλειμμα της Μ. Βρεττανίας είχε ήδη υπολογιστεί στο 12,8 % από σχετικές κρατικές υπηρεσίες στις αρχές του Φεβρουαρίου, μεγαλύτερο από το ανακοινωθέν -βλ. και «δημιουργική λογιστική», ρεβανσισμός- 12,7% της δικής μας κυβέρνησης. Αυτό το έλλειμμα ακριβώς υπερπροβλήθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου με συμπαραμαρτούντα θέσεις περί «παράληψης χάους», «καταστάσεως εκτάκτου ανάγκης» και λοιπές ανοησίες και απερισκεψίες οι οποίες έρχονταν ως αιτιατό στο αίτιο του «κολοσσιαίου» αυτού ελλείμματος. Τελικώς, το έλλειμμα της Βρεττανίας προέκυψε 12,6%, κατά άλλη δε, πιο πρόσφατη εκδοχή, 11,8%. Γεγονός, όμως, είναι, ότι αυτό το έλλειμμα έχει… ύψος δυσθεώρητον, ειδικά για την Βρεττανία, και είναι σχεδόν ίσο με το ελλαδικό.
Έτσι, λοιπόν, με βάση και όλα αυτά, και την άκρως, όντως, σκανδαλώδη διοικητική πράξη αύξησης του χρόνου διακανονισμού της αγοράς των κρατικών ομολόγων κατά 7 μονάδες-ημέρες(Τ+10), φτάσαμε στον «μηχανισμό στήριξης» και το ΔΝΤ την παρελθούσα Παρασκευή, για το οποίο ταιριάζει αυτό που ο Ιταλός αναγεννησιακός ποιητής Dante είχε επινοήση ως επιγραφή στην είσοδο της Κόλασής του: «αφίστε κάθε ελπίδα».
Αυτή η αυτοχειριακή απόφαση σήμερα μοιάζει ως προειλημμένη, αν λάβουμε υπ’όψει όλη την ατραπό που ακολουθήθηκε. Και μοιάζει από πολλές απόψεις με (την) ‘Χούντα’, δηλαδή ότι η Χώρα «μπαίνει στον γύψο», παγώνει και αναστέλλεται επ’αόριστον η λύση των υπαρκτών προβλημάτων της. Ενδιαφέρον μέγα έχει η περίπτωση του γνωστού νομπελίστα στα σχετικά «Οικονομικά της πληροφορίας» Τζ. Στίγκλιτς που η Κυβέρνηση μας πληροφορούσε, ότι θα καλούσε εξ αρχής και που είναι προσωπικός φίλος του νυν πρωθυπουργού. Αυτός χαρακτήρισε την αναφορά και μόνο περί του ΔΝΤ «ένα θλιβερό κεφάλαιο για την Ευρώπη»(9 του Απρίλη), αλλά έχει γράψει δύο βιβλία ήδη σχεδόν ειδικά για αυτά τα θέματα. Από το δεύτερο, που τιτλοφορείται «Κάνοντας την παγκοσμιοποίηση να δουλέψει»(Penguin, 2006), θα μεταφράσουμε ορισμένες αναφορές του σχετικά με το θέμα της εμπλοκής του ΔΝΤ στο θέμα των ελλειμμάτων(δημοσιονομικών-προϋπολογισμού). Ίσως αυτά δειχθούν βοηθητικά για τους μελλούμενους καιρούς:

«Πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην λογιστική των ελλειμμάτων. Όλες οι χώρες ανησυχούν για τα ελλείμματα. Αλλά τα λογιστικά πλαίσια που κοιτούν μόνο στα ελλείμματα, στο παθητικό –χωρίς να βλέπουν το άλλο μέρος της κόλλας του Ισολογισμού- είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες.Οι χώρες πρέπει να […]κάνουν ειδική σημείωση των περιπτώσεων που πωλήσεις των Κεφαλαίων τους(περιλαμβανομένων πωλήσεων φυσικών πόρων και των ιδιωτικοποιήσεων) παραπλανητικώς χρησιμοποιούνται, ώστε να κάνουν τα ελλείμματα χαμηλότερα από όσο θα ήσαν.Οι χώρες μπορούν να μειώσουν τα ελλείμματα […]παραδίνοντας τους φυσικούς πόρους τους σε ένα κλάσμα της αξίας τους. Η λογιστική του ΔΝΤ τότε τους δίνει καλούς βαθμούς, και η λογιστική του ΔΝΤ είναι σημαντική όχι μόνο επειδή αυτό και αλλοι δωρητές μπορεί να περιστείλουν την οικονομική βοήθεια, αλλά επίσης επειδή οι κεφαλαιαγορές ενδέχεται να αρνηθούν να επεκτείνουν την πίστωση. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι χώρα είναι φτωχότερη, όχι πλουσιότερη.»(σ.154)

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που θέτει ο συγγραφέας είναι το γνωστό εκείνο της Αργεντινής της δεκαετίας του ’90(1994-) έως το 2000-2001. Πράγματι, η Αργεντινή είναι η χώρα εκείνη που εφάρμοσε κατά γράμμα όλες τις συμβουλές του ΔΝΤ(που δεν απέχουν πολύ, μην απατώμεθα, από αυτές της ΕΕ-ΕΚΤ, είναι η ίδια «Ουασιγκτώνεια Συναίνεση» με παραλλαγή). Το ΔΝΤ ευδόκησε να την βαθμολογήση με Α+, δηλαδή να την καταστήσει καταλεπτώς την καλύτερη του μαθήτρια χώρα διαχρονικά! Η Αργεντινή, όπως το αναφέρουν πολλοί συγγραφείς, ορθότατα, τελικώς ανένηψε με πολύ μεγαλύτερη δυσκολία και τεράστιες κοινωνικές απώλειες, επειδή απέρριψε  εν τέλει τις μονολιθικές συνταγές του ΔΝΤ μετά από κοινωνική εξέγερση (το 2001) και χρειάστηκε την συνδρομή και της Βενεζουέλας, ώστε, όπως ειπώθηκε από επίσημα, αν δεν απατώμαστε και πρωθυπουργικά, χείλη, να «ξεφορτωθεί το ΔΝΤ»!! Έτσι, διαβάζουμε: «Το πλέον σημαντικό, η επιτυχής ανάνηψη της Αργεντινής χωρίς την βοήθεια του ΔΝΤ έχει εγείρει ερωτηματικά και αλλού. Πρέπει αυτή ή η άλλη χώρα να το ακολουθήσουν στην γραμμή του;»(σ.224)

Βεβαίως, το ερώτημα που θέτει εδώ ο συγγραφέας είναι ρητορικό, όπως λέμε.Το έχει ήδη απαντήσει ο ίδιος, κατηγορώντας, και έχοντας λάβει «Νόμπελ» για αυτό του το έργο, τις πολιτικές αυτές του ΔΝΤ και ευρύτερα της Ουασιγκτώνειας Συναίνεσης(ΠΟΕ, Παγκόσμια Τράπεζα) ως μονολιθικές και ως «φονταμενταλισμό της αγοράς», που στηρίζονται σε ένα φανταστικό Κόσμο των Ιδεών, με τέλειο ανταγωνισμό, τέλεια πληροφορήση των εμπλεκόμενων μερών(π.χ. των κερδοσκόπων) κτλ. Η Ελλάδα όντως μπορεί να βγει από αυτήν την σχετική «κρίση» με τρόπους ανώδυνους. Ο δανεισμός της θα μπορούσε να λάβει χώρα από χώρες με τεράστια πλεονάσματα, όπως η Κίνα, και ανερχόμενες, όπως η Ρωσσία και οι μεσανατολικές-αραβικές. Το ΔΝΤ είναι ένα κομμάτι του ηθικά και πνευματικά αποσαθρωμένου, και ιστορικά πίπτοντος κόσμου της Pax Americana που τελειώνει, και επισημότερα, σύντομα…  Ο λαός να επιβάλει, λοιπόν, τις δέουσες λύσεις.

σ.φ.: Δημοσιεύεται στο τρέχον φύλλο της εφ. «Χριστιανική»

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , ,

31 Σχόλια to “«Αφίστε κάθε ελπίδα»:Είσοδος στην κόλαση του ΔάΝΤη”

 1. AGAPH AGGELIKH Says:

  ΜΑΣ ΣΤΡΙΜΩΞΑΝ ΑΣΧΗΜΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ…

  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΝΕΙ…
  Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ+Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ
  ΓΙΑ ΝΆΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ..ΑΓΑΠΗ ΜΕΣΑ ΣΈΝΑ ΚΟΣΜΟ
  ΟΔΥΝΗΡΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΑΝΥΠΟΦΟΡΟ…

  ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΑΝ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ…

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ+

 2. AGAPH AGGELIKH Says:

  DAVID CAMERON WON THE ELECTIONS!!!!!!!!!!!

  AYTO TWRA EINAI KALO?

  TI LETE? DEN KSERW….APO POLITIKH UK…………..

  +XRISTOS ANESTH+

 3. philalethe00 Says:

  @AGAPH AGGELIKH
  Αληθώς, αληθώς ανέστη και καλησπέρα! Δεν θα τό’λεγα και καλό. 🙂

  Όμως, ήταν αναμενόμενο. Οι Πατέρες λένε, ότι η εκλογή ενός πολιτικού άρχοντα μπορεί να οφείλεται είτε στην βούληση του Θεού είτε στην «θεία οργή», με άλλα λόγια στην θεία παραχώρηση και θεοεγκατάλειψη. Εδώ τι έχουμε; Και πριν τι είχαμε; Μην απατώμαστε από κενόηχα «χριστιανοπατριωτικά» συνθήματα, παρακαλώ, στις εκτιμήσεις μας… 🙂

 4. AGAPH AGGELIKH Says:

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ+

  ΟΜΩΣ ΡΩΤΗΣΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ…ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΙΔΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚακι ΣΑΣ!!!

  ΣΩΣΤΑ…ΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ…

  ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ-ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ-ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ
  ΣΠΑΝΙΑ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ…
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΕΣΧΑΤΑ ΑΠ ΟΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΛΑ…
  ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ…ΕΙΝΑΙ ΘΛΙΒΕΡΑ…
  ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ?

  ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΤΩΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΕΝΟΗΧΑ=ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ….

  ΩΣ ΑΦΕΛΗΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ-ΧΑΙΡΟΜΑΙ+ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΠΟΙΟΝ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΛΟ ΛΟΓΙΣΜΟ+ΜΕΤΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ….

 5. philalethe00 Says:

  @AGAPH AGGELIKH
  Σωστά. Κατά βάσιν τον έχουμε στο ιστολόγιο, διότι αναφέρομαι σε αυτά που λέει για το έλλειμμα, και μόνον για αυτό…
  Πράγματι, αυτά που θέλει ο Θεός δύσκολα γίνονται πράξη και ο εκλεκτός Του(πώς το έλεγε και η Θεοτόκος: «Καθείλε δυνάστας από θρόνων και ύψωσε ταπεινούς· πεινώντας ενέπλησεν αγαθών και πλουτούντας εξαπέστειλε κενούς») δύσκολα εκλέγεται.

  Είναι καλό να κάνουμε καλούς λογισμούς, τόσο το χρειαζόμαστε σήμερα, αλλά όσον αφορά τα δημόσια πράγματα, ιδιαίτερα, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Και στην εκκλησιαστική εξουσία, ιδίως, τι έλεγε ο Χρυσόστομος που διάβαζα πριν λίγο; «Ουδέν δέδοικα ως επισκόπους, πλην ολίγων»!!!! Δηλαδή «τίποτα δεν φοβήθηκα-φοβάμαι τόσο όσο τους επισκόπους, εκτός από λίγους»!!!!

  Τέλος, πράγματι είμαστε στους καιρούς του Αντιχρίστου. Δεν έλεγε και ο γέροντας Παΐσιος «ζούμε στους καιρούς του Αντιχρίστου και κοιμόμαστε με τα τσαρούχια»; Μόνο να δούμε ποιος θα είναι τελικώς αυτός που θα αποκαλυφθεί, ώστε να προσφερθεί να μας ……σώσει. Και βέβαια τώρα με την αυτοεκπληρούμενη κρίση δανεισμού, οι συστάσεις για παγκόσμια διακυβέρνηση πολλαπλασιάστηκαν υπό όλων των μεγάλων του κόσμου τούτου, του πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου……

  Αληθώς ανέστη!!!!!

 6. AGAPH AGGELIKH Says:

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ…
  ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΠΟΛΛΑ
  {ΤΟ ΓΥΡΙΣΑ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ….αυθορμήτως….ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ…
  ΠΕΙΡΑΖΕΙ?!}

  ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΑΓ.ΙΩ.ΧΡΥΣ. ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ…
  ΕΞΕΠΛΑΓΗΝ….
  ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ
  ΤΟ ΠΡΟΦΕΙΤΕΨΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΙΛΟΣ Ο ΜΥΡΟΒΛΗΤΗΣ.
  ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑΥΤΟ.

  ΤΟ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ=ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ?
  ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ?!

  ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΕ ΖΑΛΙΣΑ-Η ΑΝ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑ.

 7. AGAPH AGGELIKH Says:

  ***************ΟΛΟ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΝΩ…
  ΠΡΟΦΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΤΕΨΕ!!!!!!
  ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΛΑΘΟΣ
  ΕΙΣΧΩΡΟΥΣΑΝ-ΜΕ Ο.

  ΣΥΓΝΩΜΗ.
  IQ RADIQQQQQIOU!!!EXW!

 8. philalethe00 Says:

  @AGAPH AGGELIKH
  Εγώ ευχαριστώ!!! Και εγώ χαίρομαι, διότι μπορώ να μεταδώσω ορισμένα από όσα είχα την ευκαιρία από τον Κύριο να ερευνήσω -και όχι μόνο!!!! 🙂

  Ο ενικός είναι ακριβώς ο τρόπος ημών των Ρωμηών. Ο πληθυντικός είναι ο τρόπος των Φράγκων: ο Ραφαηλίδης λέει ότι έχει την καταγωγή του στην …φεουδαρχία(που είχαν εκεί). 🙂

  -Όταν λες Πατέρες, εννοείς τους δεσποτάδες; 🙂
  -Ναι! Σημαίνει ακριβώς αυτό! Σε εγρήγορση…

  Όχι, δεν με κουράζεις… Γιατί νομίζεις, ότι έχω βάλει το ρηθέν του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ ως αναστάσιμον; 🙂

  Εις το επανιδείν…!!!

 9. AGAPH AGGELIKH Says:

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!!!!!!!!!

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ εγώ!!!!!!!!

  ο 1ος ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΗΣΟΥΝ ΚΛΗΡΙΚΟΣ…

  ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ…

  ΠΑΤΕΡΕΣ-ΓΕΝΙΚΩΣ-ΕΝΝΟΟΥΣΑ….
  ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΓΕΝΙΚΑ…

  +ΣΥΓΝΩΜΗ -ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ Η ΚΟΥΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ =
  «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ…»

  ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΙ…ΑΜΑ ΦΛΥΑΡΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  ΟΠΩΣ i do,FORGIVE ME….

  ANASTASIMA FILIA+

 10. exei kamia simasia to onoma? Says:

  KAI GIATI PREPEI NA ME NOIAZEI PLEON

  AN STHN GREAT BRITAIN

  EXOUN TON CAMERON…?

  AFOU H ZWH DEN EINAI EDW
  KAI EPIPLEON
  EDW EINAI MONO H ODYNH
  KAI ENAS DIARKHS POLEMOS…

  EGLHMA PROMELETHMENO

  VICTIMS ANYWAY…

  NO REACTION

  ME KAMIA ANTIDRASH
  DEN ALLAZEI TIPOTA PIA….

  MATAIOTHS MATAIWTHTWN
  TA PANTA MATAIOTHS…………………

 11. philalethe00 Says:

  @exei kamia simasia to onoma?
  Χμ….. Συνήθως αυτό που κάνουμε εμείς οι σημερινοί Χριστιανοί είναι να ενδιαφερόμαστε για τον εαυτούλη μας, για τον μικρόκοσμό μας, αλλά δεν δυνάμεθα να σωθούμε «ει μη δια του πλησίον». Ο Κάμερον, που συγκυβερνά με τον Νικ Κλεγκ των Λίμπεραλ Ντίμοκρατς, δεν είναι μια καλή επιλογή, αν κρίνω από το πολιτικοό του πρόγραμμα, και ειδικότερα τον διακαή ανθελληνισμό του. Η Αγγλία είναι ένα μέρος που έχει σημασία και για την Ορθοδοξία. Όπως έλεγα σήμερα σε ένα φίλο εξ Αγγλίας, ο Πρίγκηπας Κάρολος φέρεται βαπτισθείς Ορθόδοξος, ενώ η Αγγλικανική «Εκκλησία» σε μέγα μέρος της ερωτοτροπεί, δηλαδή φέρεται έχουσα έρωτα Ορθοδοξίας, όπως έγραφε και ο Παύλος Ευδοκίμωφ. Ειδικότερα, ο γνωστότατος και πολυγραφότατος κήρυκας της Ορθοδοξιας στον σύγχρονο κόσμο Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Ware γνώρισε την Ορθοδοξία μέσα από την αγγλικανική του κοινότητα, όπου ήταν πάρα πολύ κοντά σε αυτήν… Προσωπικά, -στοιχειώδες, άλλωστε- ενδιαφέρομαι πάρα πολύ να επηρεάσω κάπως και τα πράγματα εκεί για την αναγέννηση της Ορθοδοξίας και του ανθρώπου, αλλά αυτό απαιτεί θέληση τιτάνια και ιδιαίτερη Θεία επίνευση………..
  Εύχου! 🙂

 12. ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΑ Says:

  ΕΣΥ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙΣ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΩΣ?

  ΣΥΓΝΩΜΗ,
  ΜΗΠΩΣ ΥΠΕΡΤΙΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ?

  Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.
  ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ.
  ΟΠΟΤΕ…
  ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,ΧΘΕΣ,ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ.
  +ΑΜΗΝ+

  ΟΠΟΤΕ
  Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ,ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ….

  ΕΣΥ ΜΙΛΗΣΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ?
  ΕΣΥ ΠΗΓΕΣ ΤΟΝ ΚΑΡΟΛΟ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟ?
  ΕΣΥ ΤΟΝ ΒΑΠΤΙΣΕΣ?

  ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ.
  ΑΛΛΑ Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.

  ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥ.
  ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ
  ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΣ ΣΥΧΝΑ
  ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΜΕΛΕΙΑ…

  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 1 ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΛΑ
  ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ
  ΠΑΡΑ 20 ΜΙΣΑ

  ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΝΤΑΣ 200 ΠΡΟΣΩΠΑ
  Η ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑ…
  ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΙΓΚΗΨ…

  ΕΥΛΟΓΗΣΟΝ+

  ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ
  ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΕΙΣ ΟΛΑ
  ΟΛΑ ΟΜΩΣ
  ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…

  • philalethe00 Says:

   Καλό και αυτό. Αλλά η Παλαιά Διαθήκη μας διδάσκει, ότι ακόμη και γαϊδούρια μπορούν να διδάξουν ακόμη και Προφήτες, όπως τον Βαλαάμ.
   Τα λέω στον πνευματικό, αλλά, αν είσαι σε ψηλότερα πνευματικά μέτρα, να μας βάζεις εσύ επιτίμια και κανόνα…

 13. YPO -ONOS Says:

  EULOGHSON+

  TA EPITIMIA EINAI DIKO SOU SPORT ABBA MOU…

  DEN EXW TETOIES SYNHTHIES…

  SYGNWMH+

  OSO GIA THN PALAIA -NO LO SO-
  LIGA APO THN KAINH
  KATH’OTI AGRAMMATH+

 14. philalethe00 Says:

  @YPO -ONOS
  Δεν βάζω επιτίμια, εγώ είμαι κοσμικός υποτακτικός, όχι πνευματικός.

 15. XXXXXXXXXXXXXXXX Says:

  PERI PAKSIMADIIIIWN ELEGES STON FWTANDRON!!!

  KAI EPIPLEON,MILAS /GRAFEIS SA NA EISAI 100 XRONWN SOFOS….

  ALLA DEN PONAS TON ALLON.
  ADIAFOREIS PANTELWS…

  EULOGHSON+

 16. philalethe00 Says:

  @XXXXXXXXXXXXXXXX
  Αστειευόμενος, σαφώς, το έλεγα. Δεν λέω τίποτε δικό μου. Αυτά για τα οποία ΠΡΟΣΠΑΘΏ ΝΑ γράφω με έμφαση και τόνο υψηλόφρονα δεν είναι δικά μου, είναι άλλων. Φαίνεται, ότι δεν κατάφερα να σου δώσω να το καταλάβης. Ζητώ ταπεινά συγγνώμην.

  Βεβαίως, αδιαφορώ, δεν κάνω τίποτε, το μόνο που ενδιαφέρει είναι ο εαυτός μου για τον οποίον, άλλωστε, σας μιλώ και συνεχώς.

 17. XXXXXXXXXXXXXXXXXXX Says:

  DEN ANTEXEIS THN ALH8EIA POLYAPHTE MOY
  LES OTI EISAI FILALH8HS00
  ALLA TELIKA MONO OSON AFORA THN ISTORIA KAI TH THEOLOGIA.

  GIA TON EAYTO SOU DEN ANTEXEIS N’AKOYS TIPOTA.

  KAI NA SOU THYMHSW
  PWS ENAS AGIOS-POU TOSO TOUS ANAFEREIS KAI THELEIS NA TOUS MIMHTHEIS…-EKTIMOUSAN AYTOUS POU TOUS ELEGAN ALH8EIA KAI OXI KOLAKEIES KAI FILOFRONHSEIS…

  DEN ME AGAPAS OYTE WS PSYXH
  OYTE WS EIKONA THEOU.
  EXEIS THYMWSEI…

  AN HSOYN PRAGMATI TAPEINOS
  THA XAIROSOUN KAI DEN ME APEFEYGES …

  LYPAMAI GIATI THES NA EISAI MESA SE OLA.
  STA PODOSFAIRA-STA PANEPISTHMIAKA-STIS POREIES
  STIS AGRYPNIES KAI STA KATEVATA EDW MESA…

  KSEHASES TO VASIKOTERO=
  THN AGAPH.

  TA KANEIS OLA PSYXRA.
  EPEIDH THELEIS NA LES TA EKANA EPEIDH PREPEI,
  EPEIDH KANW -KAI KALA YPAKOH…

  TYPWSE OSA LEW KAI DWSTA STON PNEYMATIKO SOU,
  KAI PES TOU PWS AYTH H TRELH
  LEEI OLA AYTA…

  NA DOUME TI THA SOU PEI….

  ASPASMOYS EN KYRIW.
  S’AGAPW KAI PONAW
  GIAYTO KAI ASXOLOYMAI.

  ESY DEN AGAPAS
  GI AYTO ADIAFOREIS….

  O THEOS NA SE SYGXWRESEI+

 18. philalethe00 Says:

  @XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
  Ξέρεις, όπως λέγαμε και άλλοτε, μιλάς πολύ χωρίς να ξέρεις ακριβώς περί του τι λες, επιπλέον με φανερές αντιφάσεις.

  Και όπως λέει και ο ποιητής «Ψάχνω μια λέξη, μια σιωπή/και εσύ με λιώνεις.»
  Δεν μπορώ να βρω τρόπο ή λέξεις ή μη-λέξεις να σου μιλήσω χωρίς να θεωρήσεις, ότι δεν είναι σωστός ή δεν αρμόζει ή κάπως είναι απαράδεκτος……. Ναι, ξέρω, ότι δεν τα σκέφτεσαι αυτά, απλώς θεωρείς, ότι πρέπει να σου μιλούμε γενικώς, ανεξαρτήτως του τι πρέπει να γίνει στην υπόλοιπη ζωή μας(ναι, υπάρχει και ζωή πέραν των διαδικτυακών επικοινωνιών), και μάλιστα τελείως επειγόντως, αλλά και πάλι τα πράγματα είναι απαράδεκτα σε εμάς……

  Έτσι, λοιπόν, συγγνώμην, εμείς είμαστε οι απολύτως και καθολικά και απελπιστικά πανάθλιοι(τις τελευταίες δύο μέρες, εξ αίφνης), εσύ είσαι αυτή που μας είπε και μας επιτίμησε, από αγάπη και πόνο πάντοτε, ό,τι πρέπει για να μας σώσει, χωρίς αποτέλεσμα.

  Και δεν υπάρχει, ούτως εχόντων των πραγμάτων, τίποτε άλλο για να ειπωθεί, έτσι δεν είναι;…….

 19. AGAPH Says:

  an eixes AGAPH+TAPEINWSH
  DEN THA EIXES THYMWSEI…
  KANENAS DEN SE EIPE KSAFNIKA PANATHLIO.
  ESY PAIZEIS,
  KAI DEN ZHTHSA TIPOTA-OYTE EPEIGONTWS…
  ALLA PWS NA DIKAIOLOGHSEIS PALI TON EAYTO SOU?
  MPOREIS NA MILHSEIS APLA?
  ME TAPEINVSH+SYNTRIBH?

 20. xxxxxxxxxxxxxxxxxxx Says:

  pote allote ta eipame
  kai eipes oti faskw+antifaskw?
  milaw poly?
  mipws na metrisoume ta SENTONOEIDHsou sxolia
  kai na ta sygkrinoume me ta ftwxa se ola-dika mou?
  LYPAMAI POLY,
  EXEIS KAKIA…KAI O XRISTOS DEN FEROTAN ETSI-OYTE KANENAS AGIOS,
  EISAI MNHSIKAKOS…
  OTAN les ston allon thn ALHTHEIA vgainei oti exei mesa tou=esy antidras asxima=xwris tapeinwsi

 21. philalethe00 Says:

  @AGAPH
  Γράφεις παραπάνω:
  «KAI EPIPLEON,MILAS /GRAFEIS SA NA EISAI 100 XRONWN SOFOS….

  ALLA DEN PONAS TON ALLON.
  ADIAFOREIS PANTELWS…»
  Και μετά:
  «KANENAS DEN SE EIPE KSAFNIKA PANATHLIO.»
  Εγώ τι μπορώ να πω άλλο;

  Δεύτερον, μου προσάπτεις και άλλα, τα οποία δύσκολα μπορώ να αιτιολογήσω ή να αιτιολογήσω πώς προέκυψαν…… Αλλά να το δεχτώ, ότι είμαι όλα αυτά και ακόμη περισσότερα και να ζητήσω 1000 συγγνώμες και άλλες ακόμη… Πλην, όμως, που κολλάνε όλα αυτά με το θέμα μας; Το θέμα μας στο ιστολόγιο είναι το τι είμαι εγώ ή το τι προσπαθώ να γράψω…;;; Ο ίδιος ο Χριστός μας είχε πει για τους Φαρισαίους: «Ποιείτε όσα αν λέγουσιν υμίν κτλ. […]Κατά τα έργα δεν αυτών μη ποιείτε, ότι λέγουν και δεν πράττουν.»
  Και, αλήθεια, πες μου, δεν καταλαβαίνεις, ότι ουδεμία πρόθεση είχα να γράψω σεντονοειδή σχόλια, παρά μόνο για να σου απαντήσω όσο καλύτερα και πληρέστερα μπορώ; Ή μήπως προ λίγου, δεν με έλεγχες και επιτιμούσες, επειδή δεν σου απαντώ ή σου απαντώ βιαστικά και με το ζόρι;;;

  Ειλικρινά, ειλικρινά, ειλικρινά, δεν ξέρω πώς μπορεί να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση………… Και με πονάει πάρα πολύ αυτή η (πρωτοφανέρωτη για το ιστολόγιο) διαπίστωση, δεν σου το κρύβω…

 22. SYGNWMH+ Says:

  sentonoeidh EINAI TA SXOLIA SOU -PANTOY SE ALLOUS.
  OXI SE MENA.

  ALLA SE PARAKALW POLY,
  SYGXWRA ME.

  DEN ME KATALAVAINEIS.

  APLA LEW TI NOHMA EXOUN OI GNWSEIS KAI OI SYZHTHSEIS
  OTAN DEN AGAPAME OPWS MAS THELEI NA AGAPIOMASTE O XRISTOS MAS.

  SYGNWMH,
  DEN THA KSANAPW TIPOTA..

  APLA DEN KATALABAINEIS.
  MILAW ME AGAPH KAI POLY PONO,
  DEN MPOREIS NA DEIS KAN TA DAKRYA MOU APO KEI,
  OMWS DEN LEW TIPOTA GIA NA SE MEIWSW,
  APLA NA SKEFTEIS…

  SYGXWRA ME.
  +KALH DYNAMH+
  SE FILW+

 23. philalethe00 Says:

  @SYGNWMH+
  Τα κάνεις όλα για το καλό και ξέρεις με απόλυτη βεβαιότητα, ότι «δεν έχω ίχνος αγάπης» και «δεν αγαπώ όπως μας θέλει να αγαπιόμαστε ο Χριστός μας» που κατάλαβες δεν ξέρουμε από πού…………. Επίσης, δεν θέλεις να σε προσφωνούμε με αγαπητικούς όρους…….. Και αυτό το λες «αγάπη» για την έλλειψη της οποίας με κατακρίνεις ή με ελέγχεις.

  Τι μπορώ να πω άλλο, πες μου…………

  Και, βέβαια, οι συγγνώμες εδώ, αν θέλεις να με ακούσεις, είναι περιττές. Η μετάνοια είτε είναι έμπρακτη είτε είναι ανύπαρκτη.

 24. SYGNWMH+ Says:

  EIPA OTI DEN M’ARESEI NA ME LENE KALO/KALH mou GIATI
  1ON-DEN EIMAI
  2ON MOU THYMIZEI KATI DYSARESTO KAI
  30N-PROTIMW TO HARA MOU,OPWS TO LES KAI M’ARESEI
  KAI TO PSYXH MOU M’ARESEI KAI EXW KAI ONOMA.

  SYGNWMH-
  DEN EIPA DEN M’ARESOUN OI AGAPHTIKOI OROI.
  EPIPLEON
  H AGAPH FAINETAI STHN PRAKSH.
  STON XRONO POU DIATHETOUME…

  MAKARI KAPOIA STIGMH NA KATALABEIS.
  SYGNWMH AN NOMIZEIS OTI EIPA/EGRAPASA KATI GIA KAKO.

  MIA MERA THA SOU PEI O IDIOS O KYRIOS
  POSO POLY SE AGAPHSE H PSYXH MOU
  XWRIS NA S’EXW DEI POTE…

 25. philalethe00 Says:

  @SYGNWMH+
  Αυτοδικαιώνεσαι, την στιγμή που άλλα έλεγες πριν και ήδη, φαίνεται, έχεις ξεχάσει…
  Επιπλέον, ο χρόνος που διαθέτουμε δεν είναι άπειρος ούτε μας έχει χαριστεί για να αργολογούμε από τον Θεό, έτσι δεν είναι;
  Καλύτερα η συζήτηση αυτή να λήξει εδώ……

 26. SYGNWMH+ Says:

  DEN AYTODIKAIWTHIKA SE TIPOTA.

  EPIPLEON DEN EXW KSEHASEI KATI.

  LES OSA LES XVRIS EPIXEIRHMATA.
  TI KSEHASA?

  AN NOMIZEIS OTI ARGOLOGEIS MAZI MOU
  OK-SYGNWMH
  S’AFHNW NA MILHSEIS ALLOU
  ALLWSTE OI XILIADES GNWRIMIES SOU
  DEN TIS PROLAVAINEIS…

  O THEOS EINAI AGAPH.
  KAI SY APLA TO KSEXNAS.
  SYGXWRA ME.

  MONO SE MENA MILAS KAI FERESAI ETSI.
  NANAI EULOGHMENO ABBA.

  +DEN SOU KRATW KAKIA.
  ALLWSTE EIPAME,
  KANEIS PANTA MONO OTI S’ARESEI.
  TIPOTA DEN STERHSAI AP’OSA SOU ARESOUN…
  KAI THN HMERA THS KRISEWS THA TO DOUME.

 27. philalethe00 Says:

  @SYGNWMH+
  Λέω, ότι αυτοδικαιώνεσαι, διότι έχεις εκφράσει αντιρρήσεις για πολλές προσφωνήσεις και πολλά άλλα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιώ συνήθως. Επιπλέον, αυτοδικαιώνεσαι και για τα υπόλοιπα, δηλαδή δεν σκέφτεσαι καν, αν αυτό που σου λέει ο άλλος είναι σωστό, ενώ τις περισσότερες περιπτώσεις είναι απλώς εμφανές……

  Και, ειλικρινά στο λέω, έτσι δεν θα συνεχίσουμε να ανακυκλώνουμε πράγματα και τις ίδιες προσβολές και επιθέσεις σου, επειδή μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις τίποτα από τα απλά…….. Αν εσύ διαθέτεις ώρες ατέλειωτες χρόνου «ελεύθερου», λυπάμαι, αλλά εγώ δεν τον διαθέτω………

 28. SYGNWMH+ Says:

  DEN SOY EPITETHIKA
  KAI DEN SE PROSBALA.SE TIPOTA.

  LYPAMAI POU NIWTHEIS ETSI.

  DEN LYPASAI KATHOLOU
  KAI GIA TIPOTA,OSON AFORA EMENA.

  APLA DEN ME ANTEXEIS.
  PROTIMAS TIS KOLAKEIES
  KAI TIS ALLES SYZHTHSEIS
  ME TIS WRES POU EKEI O XRONOS PROFANWS STAMATAEI
  KAI EXEI ENDIAFERON EKPAIDEYTIKO.

  SYGNWMH
  POU TOLMHSA KAI EIPA THN ALH8EIA.

  DEN DIATHETW WRES ATELEIWTOU XRONOU
  DIOTI ATELEIWTOS XRONOS POLY APLA DEN YFISTATAI…

  EIMOUN SAFEIS
  KAI STIS PROSFWNHSEIS.
  APLA KAI EKEI THES NA LES AYTO POU THES ESY.

  TWRA PIA POU THYMWSES
  APLA LES
  DINE TOU.
  OK
  EFYGA.
  + O THEOS NA SE SYGXWRESEI
  KAI SENA
  KAI MENA
  GIA OLA AYTA TA ODYNHRA….
  POU THLIVOUN KAI TON XRISTO MAS+
  HMARTON.

 29. philalethe00 Says:

  ……………..

 30. SYGNWMH+ Says:

  _________________________________________?
  TI ESTI H EY8EIA ANEU LEKSEWN?

  TIPOTA.

  OK

  EFYGA
  KAI NA KSEREIS OTI H PSYXH MOU SE AGAPAEI
  KAI AS MHN AGAPAS THN PSYXH MOU
  KI AS MHN AKSIZW TO XRONO SOU.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.


Αρέσει σε %d bloggers: