Ο Α.Μ.Κ.Α.: ώδε η σοφία εστί.(;)

by

Να σας παραπέμψω απλώς, όσους ενδιαφέρεστε για τα περί του επερχόμενου δεύτερου θηρίου της Αποκαλύψεως(στις ημέρες μας, κατά τον πασίγνωστο χαρισματούχο στάρετς των ημέρων μας & του Όρους Παΐσιο), και όσους ενδιαφέρεστε περί εσχατολογίας, στο ιστολόγιο του αδ. Misha, ο οποίος μας ξεστραβώνει με τις παρεμβάσεις του για ακόμη μία φορά. Πρόκειται για ενημέρωση περί ΑΜΚΑ από κάποιον κον Μαμμωνά(!) που μιλεί όχι μόνο για τον ΑΜΚΑ και την κάρτα ασφάλισης, περίθαλψης κττ, αλλά και ως …»προάγγελο» άλλων επερχόμενων «ψηφιακών αγγέλων», δηλαδή πολυκαρτών.(……..) Ακόμη, πρόκειται για άρνηση λήψης της κάρτας την οποία προσυπογράφουμε, εννοείται, και εμείς από εδώ του γνωστού θεολόγου αδ.κ.Σαββόπουλου.

Δεν ξέρω, αν χρειάζεται να πω, και κάποιοι τα έχουμε διδαχθή και στις σχολές μας ακόμη, ότι είναι σαφής η βάση του συστήματος και του γραμμωτού κώδικα(barcode) και του RFID(αναγνώριση μέσω Ραδιοσυχνοτήτων), που περιέχει την συνέχειά του, τον EPC(Electronic Product Code). Ότι είναι, δηλαδή, αναίτια ο χξς’.

Η ίδια αυτή κάρτα που περιέχει τον ΑΜΚΑ προσφέρεται για θαυμάσιο φακέλλωμα και μάλιστα δεδομένων που μέχρι πρό τινός λογίζονταν ως τελείως προσωπικά- και τελείως εύλογα, νομίζω, και ηθικώς σωστά.

Βεβαίως, αυτό δεν πρέπει να γίνη ανεκτό, και είναι κανείς να απορή με την χαύνωσι ορισμένων συμπολιτών μας, φίλων, συγγενών κτλ., που έχουν χωριστή με μάχαιρα τόσο από τους επίλοιπους εμάς, ώστε να ετοιμάζονται …..«μακαρίως καθεύδοντες» να πάρουν ό,τι τους δώσει το Κράτος, το Υπερκράτος των Βρυξελλών, το Υπερυπερκράτος των Παγκόσμιων Διευθυντηρίων, και τα διάφορα θεσμικά, εξωθεσμικά ή αμφότερα κέντρα. Είναι νομιμόφρονες οι άνθρωποι, και φιλήσυχοι πολίτες, νοικοκυραίοι…

Και ίσως το πιο εξοργιστικό από όλα, αλλά και …Αποκαλυπτικό, κατά κυριολεξία, όμως, είναι, ότι ετοιμάζονται να καταστήσουν τελείως υποχρεωτική την κάρτα ταύτη, ώστε μη τις δύναται αγοράσει ή πωλήσαι ή ασφαλισθήναι ή εργάζεσθαι μετ’αμοιβής.

Σίγουρα, «μετά την μπόρα την δαιμονική θα έρθει η λιακάδα η θεϊκή», στερεότυπο ίσως, αλλά ως τότε, αναρωτιέμαι πόσο δυνατά και πόσο στεντορεία τη φωνή, πρέπει να «φωνασκήσουμε», για να καταλάβη ο πολύς κόσμος αλλά και κατά την θεολογική έννοια «κόσμος» και να διακρίνη το πρόσωπον του καιρού.

Εύχομαι και προσεύχομαι να μην είναι πολύ αργά τότε… Διότι τα γεγονότα δεν θα μας περιμένουν…

Ώδε η σοφία εστί, λοιπόν.  Δείτε το σχετικό «αφιέρωμα», αν θέλετε, και καλό είναι να ανοίξη μία ευρεία συζήτηση και προβληματισμός γύρω και από αυτό το θέμα. Η προθεσμία είναι μέχρι την …..1η του Ιουλίου… Και βεβαίως, όταν πρόκειται για κάτι σημαντικό εξόχως, δεν πρόκειται αυτός ο πένης σε σοφία και εμφροσύνη «λαός» να ρωτηθή. Τι ξέρει από ρεάλ-πολιτίκ, άλλωστε, ο πτωχός; Και πώς θα είχαμε εισέλθη στην ευεργέτιδα παρά την πλέρια μας αγνωμοσύνη και αχαριστία ΟΝΕ, την μονεταριστική και προοδευτική εν τω άμα ζώνη του ευρώ, την διεθνιστική Ε.Ε. των εργαζομένων και των αξιών του δυτικού πολιτισμού κατά Π. Βαλερύ, την ΕΟΚ της κοινής αντιεθνικιστικής αγοράς, πώς θα είχαμε κατάφαση στο -επαίσχυντο και αντεργατικόν εκείνο, και… υποδορίως προωθηθέν, πλην ενοποιητικό των λαών στην φιλόστοργη αγκάλη των Βρυξελλών- Ευρωσύνταγμα;

Όλα αυτά πρέπει να είσαι σοφός του δικομματισμού, της υπευθυνότητας και όχι του λαϊκισμού, ώστε να τα αντιλαμβάνεσαι. 🙂

Ετικέτες: , , , , , ,

2 Σχόλια to “Ο Α.Μ.Κ.Α.: ώδε η σοφία εστί.(;)”

 1. Μisha Says:

  XΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,φίλτατε!

  Νομίζω πως είναι ώρα για «πολιτική» ανυπακοή ,όπως αυτή μάς την δίδαξαν οι άγιοι αλλά και μεγάλοι άνθρωποι της ιστορίας (Τολστόη,Θορώ,Γκάντι,Μάρτιν Λούθερ Κινγκ,Νέλσον Μαντέλα,Αούνγκ Σαν Σου Κι κ.α.)
  Αναρωτιέμαι παράλληλα πού είναι όλοι αυτοί της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς ,οι κοπτόμενοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες;
  Γιατί δε μιλά κανείς τους για το κράτος-ηλεκτρονική φυλακή που χτίζεται μέρα με τη μέρα;
  Πώς αποδέχονται τόσο εύκολα την παραχώρηση όλων των στοιχείων της υγείας και της περιθάλψεως μας σε έναν υπολογιστή στον οποίο,εντός ολίγου,θα έχουν πρόσβαση και πολλοί ιδιώτες όπως συνέβη και με τα οικονομικά μας στοιχεία μέσω «Τειρεσία»,ιδιωτικών ασφαλίσεων κλπ;

  • philalethe00 Says:

   Αληθώς, αδέλφέ!!!

   Συμφωνώ με όλα, νομίζω, και πολύ…

   Πραγματικά ο οργουελιανός εφιάλτης του 1984 κτίζεται και δυστυχώς ορισμένοι αυτών των ρευμάτων έχουν ….αλλεργία σε αυτά τα θέματα. Π.χ. για το taser incident και τον φοιτητή στις ΗΠΑ, ενώ θα είχαν χαλάσει τον κόσμο άλλη φορά, στο ιντυμίντια θυμάμαι μόνον ……δύο σχόλια!;!;!; Συνοδευόμενα από παρασχόλια τύπου ήταν συνωμοσιολόγος κλπ.

   Τα τείχη που κτίζουν γύρω μας δεν τα βλέπουν και φοβάμαι, ότι θα το πάθουμε όπως σε εκείνο το ποίημα του Κ.Π.Καβάφη.

   Πραγματικά, η «πολιτική ανυπακοή» είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Δηλαδή η παθητική αντίσταση. Είναι αυτή που είχαν εφαρμόσει και χριστιανικές/χριστιανοσοσιαλιστικές αντιστασιακές οργανώσεις επί Χούντας, όπως η Χ.Α.Ρ.Α., βέβαια.

   Αλλά, αν δεν γίνη ούτε και αυτό, αδελφέ, και ούτε τώρα… Οι Πατέρες ως (α-)γνωστόν δεν δέχονταν ΚΑΝΈΝΑ νόμο που να μην συμβαδίζη με τον Νόμο του Κτίσαντος, και πολεμούσαν κατά τους, και σε εποχές ασύλληπτα κρατικιστικές…!

   Σε ευχαριστούμε για όλα και την επίσκεψί σου στο παράπηγμά μας εδώ, και για όλα τα εξόχως ουσιαστικά σχόλιά σου…. 🙂

   Ιδού το στάδιον των αρετών ηνέωκται για έναν ακόμη αγώνα……!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.


Αρέσει σε %d bloggers: