«Αυτεξούσιον και αδέσποτον»(πλαστουργημένον)…!

by

…κατέστησε ο Θεός τον άνθρωπο κατά τον Θεοφάνη Κεραμέα, σε κείμενό του που διάβαζα(βλ. εικόνα) επί τη ευκαιρία της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως που ήταν προ 11 ημερών…

Σταυρός του Χριστού στην ζωή μας υπό Αγίου Ανδρέα Κρήτης, συγγραφέα Μέγα Κανόνα

"Σταυρός του Χριστού στην ζωή μας" υπό Θεοφάνου Κεραμέως

Στον οποίο σταυρό προσγράφει, λίαν ενδιαφερόντως, στο ίδιο ο Άγιος που συνέγραψε όντως εν συντριβή τον ψεσινό εν εκκλησίαις και διάσημο Μέγα Κανόνα, Ανδρέας Κρήτης τις ιδιότητες του «σωφρονιστή πλουσίων» και «προνοητή πενήτων»…

Μαρτυρίες

Αυτό το νόημα έχει, μας λέει, η σταυροαναστάσιμη «Κυριακή ρήση» «Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν,  αρατω τον σταυρόν αυτού, απαρνησάσθω εαυτόν και ακολουθείτω μοι».

Ο Απόστολος Παύλος, άλλωστε, μεταβατικός στην θεολογία του, απευθυνόμενους δημόσια σε ασύλληπτα ως προς το σήμερα άκρους κρατιστές, είχε πη, και μάλιστα προ της προς Φιλήμονα,  όπου επιτάσσει αγαπητικά την απελευθέρωσι του ληστεύσαντός τον «δούλου» κατά κόσμον Ονήσιμου: «Τιμής ηγοράσθητε, μη γίνεσθε δούλοι ανθρώπων»(Α’ προς Κορινθίους).

Ο ίδιος ο Χριστός μας εξαγόρασε με το αίμα Του και το «δοξαστικό εκούσιο πάθος» από την κατάρα του Νόμου, όπως διαβάζει κανείς στην προς Γαλάτας(3:13):

«Χριστος ημας εξηγορασεν εκ της καταρας του νομου γενομενος υπερ ημων καταρα οτι γεγραπται επικαταρατος πας ο κρεμαμενος επι ξυλου»

Και, ακόμη, λίγο ενωρίτερα, αναγράφεται:

«ο εν Κυρίω κληθείς δούλος απελεύθερος Κυρίου εστίν»

Εδώ δεν αναφερόμαστε, βεβαίως, στην δουλεία από τους ανθρώπους, και βεβαίως δεν μπορεί κανείς να ασχολήται «επισταμένως» με ιλαρά και τραγικά διαδικτυακά αναμηρυκάσματα περί «ορθόδοξης δουλοφροσύνης» με συνήθεις «πηγές»… τον Ambelain, τον Σκαρίμπα, και τον Σιμόπουλο..

Απλώς στο ότι όσον αφορά στα του Θεού υπάρχει πλήρης αναρχία. Αυτεξούσιον και αδέσποτον.

Την παρατήρησι αυτήν έκανε και ο «διαπρεπής» καθηγητής Νομικής Αλέξανδρος Τσιριντάνης στο δίτομο έργο του περί ανθρωπισμού και ειδικότερα στο «Παύλος και νομος». Σε αυτό τοποθετήθηκε ορθώς, εκεί, οπωσδήποτε, αν και υψηλόβαθμο στέλεχος Χριστιανικής οργάνωσης («Ζωή») που δυστυχώς διακρίθηκε, όπως προκύπτει άμεσα από τα κείμενά της, για την αιρετική ούτως ειπείν θεολογία της νομιμοφροσύνης που ντροπιάζει και σήμερα την Εκκλησία και την κάνει, όπως θα έλεγε και ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, να χάνη το επαναστατικό της χρώμα, συμφυρόμενη με κοσμικούς, καπιταλιστικούς, αστικοδημοκρατικούς, θεσμούς…

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς, επίσκοπος, ακαδημαϊκός, Άγιος.

Νικόλαος Βελιμίροβιτς, επίσκοπος, ακαδημαϊκός, Άγιος.

Απευθύνσεις (μερικές)

α)Στους ποικίλους κοσμικώ τω τρόπω θεοκράτες ή/και αστοχριστιανούς θεολόγους που θέλουν να μας πείσουν,  π.χ., ότι ο «πολιτικός γάμος» ως επιλογή και η απουσία του αντιδημοκρατικού, άρα αυτόχρημα αντόρθοδοξου, καταναγκασμού προς τον  θρησκευτικό(…) αποκαλούμενο γάμο, που ίσχυε ως την «αλλαγή» του 1981 είναι «αντίχριστος επιλογή», και ότι πρέπει όλους να τους αναγκάσουμε να φορέσουν τα στέφανα που δηλώνουν την εν παρθενία αληθή αφθορία κατά τον ιατρό Άγιο Βασίλειο Αγκύρας, το «νυφικό» ιμάτιο, που δηλώνει όμοια, και να πουν υποκριτικά λόγια, εκκοσμικεύοντας και «μολεύοντας», αθέλητα έστω,  το Μυστήριο που κατακυρώνει στα μάτια του Τριαδικού Θεού -και όχι βέβαια της γειτονιάς και των συγγενολοΐων- ένα άλλο, «μέγα μυστήριο»

β)Στους παλαιοδιαθηκολόγους που δεν κατανοούν, ότι ο άνθρωπος τότε, πριν σχηματίση διαθήκη με τον Θεό, γέγονε και ήταν δούλος των στοιχείων του κόσμου, του «νόμου της αμαρτίας στα μέλη του«, των πολλών τάξεων και κατηγοριών δαιμόνων. Ήταν ανελεύθερος συνολικά, και εν απογνώσει εν πολλοίς. Ο θάνατος ήταν μετάβαση στο σκότος, αν και όχι στον άδη κάποιων δημοτικών τραγουδιών, ή στον άδη της αρχαίας μυθολογίας ή και επών. Για αυτό και ο Χριστός κατά τον Αγ. Νικόλαο Βελιμίροβιτς ήταν ο μέγιστος επαναστάτης, που έβαλε το «πριόνι» σε αυτήν την ίδια την ρίζα του κακού, και «εποίησε καινά τα πάντα»

γ)Σε οσους δεν κατανοούν στο ελάχιστο τις λέξεις «ποίμνιο» κ.τ.ο. και δεν αντέχουν την ταπείνωση ορισμένων Χριστιανών, όπως ποικίλους «παγανοδωδεκαθεϊστές», φασίστες κλπ.. Αυτή η ταπείνωση είναι θεληματική μπροστά σε ένα άκρως ταπεινό Θεό, όπως Τον σκιαγραφούν εμπειρικά οι Πατέρες, που δεν μας αναγκάζει σε τίποτα και για τίποτα. Εξ ου και το αφόρητο πολυώνυμο κακό, που κάποιοι, όπως ο αξιολογότατος μαρξιστής συγγραφέας Βασίλης Ραφαηλίδης, γράφουν, ότι έκανε τον Θεό να… αυτοκτονήση, τύψεων ένεκεν, για την απάνθρωπη κοινωνία που αδυνάτησε να «ξεκάνει».

Για αυτό, άλλωστε, ο εξέχων Χριστιανοσοσιαλιστής , αποπεμφθείς δε υπό της έκπτωτης Τσαροκατευθυνόμενης Δεσποτοκρατίας και όχι βέβαια «της Εκκλησίας» στην Σιβηρία, Νικολάι Μπερντιάγεφ(και εικονιζόμενος)  σε εντολή που έμεινε κενό γράμμα λόγω «επανάστασης του ’17», έκανε λόγο για την Βασιλεία του Θεού ή το Βασίλειο του Πνεύματος ως αναρχία, κάτι που του προσήψε τον τίτλο υπό τινών Δυτικών του αναρχοχριστιανού

Νικολάι Μπερντιάγεφ(1874-1948):Ορθόδοξος, Περσοναλιστής Χριστιανοσοσιαλιστής, Γενναίος έναντι των πολυώνυμων τυράννων

Νικολάι Μπερντιάγεφ(1874-1948):Ορθόδοξος, Περσοναλιστής Χριστιανοσοσιαλιστής, Γενναίος έναντι των πολυώνυμων τυράννων

Περαστικά παντάπασι και σε όλους μας, λοιπόν…… 🙂

Υ.Γ. Συγγνώμην για την διορθωμένη αρχική μνημονική παραδρομή……

Ετικέτες: , , , , , , , , ,

12 Σχόλια to “«Αυτεξούσιον και αδέσποτον»(πλαστουργημένον)…!”

 1. Misha Says:

  Αγαπητέ Φιλαλήθη
  Η πληθυνόμενη πληροφόρηση και γνώση θα μάς εξαναγκάσει εκβιαστικά, σε αναζήτηση και επανεύρεση των πρώιμων,αυθεντικών μορφών χριστιανικής ζωής ,εφόσον βέβαια η ζωή αυτή είναι κάτι που επιθυμούμε και μάς γεμίζει.

  Δεν μπορούμε να παραμένουμε χριστιανοί,υπερασπιζόμενοι το αιρετικό μοντέλο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια»,όπου ο παπάς κι ο χωροφύλακας είναι τα ιδεολογικά μαντρόσκυλα της άρχουσας τάξης.

  Μπορούμε και οφείλουμε να λειτουργήσουμε προς έναν νέο,εκούσιο χριστιανικό κοινοτισμό,δίχως αφέντες και δεσπότες,εσωτερικούς ή εξωτερικούς.

  Γνωρίζουμε πως την Ουτοπία δε θα την πραγματώσουμε σε αυτό τον βίο,αλλά τουλάχιστον μπορούμε να ολοκληρώσουμε το αποδημητικό μας ταξίδι ,σε τούτη την όμορφη γωνιά τού σύμπαντος, κάνοντας τη λιγότερη δυνατή βλάβη στους συνοδοιπόρους και συγκατοίκους μας και ολοκληρώνοντας ,έστω με την βάση, τον κύκλο μαθημάτων κι εξετάσεων μας.

  ΥΓ.τί όμορφα που ακούγεται το «αναρχοχριστιανός»!

 2. philalethe00 Says:

  Αδ. Misha, τι να πω παρα… αμήν. 🙂

  Υπάρχουν αρκετοί, όπως έχω διαπιστώση, Ορθόδοξοι, όπως οι Ορθόδοξοι πολιτικοί Αναστάσιος Πιέριος, σφοδρός αντιχιλιαστής, και ο πασίγνωστος Ν.Ψαρουδάκης, στα βιβλία τους «Ο κοινωνισμός του Χριστιανισμού» και «Το κατεστημένο υπό το φως του Χριστιανισμού-μέρος τρίτο:το επίγειο σχέδιο του Θεού» αντιστοίχως, που υποστηρίζουν, ότι έρχεται αυτό που προφητεύεται στον Δανιήλ και την Αποκάλυψι ως «συμβασιλεία(του «λαού», ας πούμε) μετά του Χριστού», ως εξής περίπου: «7:18 και παραληψονται την βασιλειαν αγιοι υψιστου και καθεξουσι την βασιλειαν εως του αιωνος και εως του αιωνος των αιωνων» κτλ.

  Έως τότε, ας εφαρμόζουμε όσο μπορούμε το «Μακάριοι οι δεδιωγμένοι ένεκεν δικαιοσύνης» και το του Μέγα Βασίλειου «Το των πρώτων Χριστιανών σύνταγμα ζηλώσωμεν, όπως ην αυτοίς άπαντα κοινά»… Πάντως, ο Άγιος που εικονίζεται ανωτέρω έλεγε, ότι ιδιαίτερα η εποχή μας απαιτεί πνεύμα επαναστατικό…
  Ελπιζω να γίνη αυτό κατανοητό από περισσότερους αδελφούς και να γίνη το σχετικό θαύμα επί τέλους, όπως έγινε με «ρκαθολικούς» κληρικούς Υπουργούς στην επαναστατική κυβέρνηση των Σαντινίστας και ευρύτερα στην Λ.Αμερική…

  Καλή συνέχεια στο ανοιγμένο στάδιο των αρετών»……… 🙂

  Υ.γ. Έτσι.Ο Νίτσε αποκαλούσε κάποτε εμάς τους Χριστιανούς «άγιους αναρχικούς»…

 3. manitaritoubounou Says:

  Misha και Φιλαλήθη

  εάν δεν αναδείξουμε την αίρεση του αστοχριστιανισμού, όπου θεοποιείται το χρήμα και μάλιστα αυτό χωρίς εργασία, ε τότε είμαστε «κύμβαλα αλαλάζοντα».

  Συμφωνώ με τη ελπίδα σας…

 4. philalethe00 Says:

  @manitaritoubounou
  Έτσι. Συμφωνώ απόλυτα… Με όλα τα διαθέσιμα μέσα…
  Συντήρηση(καπιταλιστική, αστικοδημοκρατική) και Ορθοδοξία είναι αμοιβαίως αλληλοαποκλειόμενα «μεγέθη»… Τις ευχές κ την αγάπη μου και προς τα εκεί, αδελφέ…..

 5. omadeon Says:

  Καλημέρα,
  το ποστ είναι ΠΟΛΥ καλό, διαβάζεται άνετα και από… μη-πιστούς, όπως εγώ.

  Αν κανείς έχει απελευθερωθεί από προκαταλήψεις, που π.χ. τον κάνουν να βλέπει τις σκέψεις ανθρώπων ΑΛΛΗΣ φιλοσοφίας με «μισό μάτι», τότε… μπορεί να διακρίνει ότι αυτό το ποστ είναι καινοτομικό και προοδευτικό.

  Με χριατιανούς όπως εσείς, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Ισα-ίσα, μόλις άφησα και παραπομπή σε αυτό το ποστ, μέσα σε διάλογο (αλλού) όπου… αντιμετωπίζουμε (ομάδα αθέων και αγνωστικιστών) έναν φανατικό χριστιανό.

 6. omadeon Says:

  Υ.Γ. Το μόνο σημείο διαφωνίας, μεταξύ των ιδεών αυτού του ποστ και αντιλήψεις ενός «μη-πιστού προοδευτικού» όπως εγώ, βρίσκεται σε άλλα ζητήματα, οντολογικά, που είναι εκτός θέματος, άρα ΟΧΙ σημείο τριβής.

  Το αν υπήρξε Χριστός και αν ήταν Υιός του Θεού ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΝ τις τίμιες αλήθειες που επισημαίνει το ποστ, επισημαίνοντας την βαθύτερη και προοδευτική φύση ορισμένων χριστιανικών διδασκαλιών.

  Οσοι από μας υπήρξαμε Χριστιανοί αλλά δεν είμαστε πλέον, μακάρι να ΜΗΝ εγκαταλείψουμε ποτέ αυτές τις διαδρομές σκέψης που κάνετε εδώ.

  Προσωπικά, το «δεν πιστεύω» δεν σημαίνει κι ότι δεν ακολουθώ όσα θεωρώ _σωστά_. ΠΟΛΥ λίγη σημασία έχει _τι_ πιστεύει κανείς, σε επίπεδα οντολογικά (εξ ορισμού ατελή και ικανά να περιέχουν πολλά λάθη).

  Η ΚΑΡΔΙΑ του ανθρώπου έχει σημασία, οι πράξεις του, οι προθέσεις του και η δράση του στην κοινωνία (τουλάχιστον εγώ έτσι νομίζω).

  Ενας συνεπής άθεος, για μένα, είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ κοντά στον πυρήνα της χριστιανικής διδασκαλίας, γιατί δρα αυτόνομα και εκ καρδίας, ΧΩΡΙΣ ΣΚΕΨΗ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗΣ (στη γή ή στον ουρανό).

 7. omadeon Says:

  Υ.Γ. Το θεωρώ ΑΛΗΤΕΙΑ να μη σας… επαινέσει ένας άθεος για το εγκώμιο προς τον μεγάλο Ραφαηλίδη. Χριστιανός που εγκωμιάζει το Ραφαηλίδη, έχει ΗΔΗ κερδίσει το σεβασμό ΚΑΘΕ αντιπάλου του…

 8. omadeon Says:

  Υ.Γ.2
  Τέλος, επειδή μερικοί… άθεοι φίλοι ΣΙΓΟΥΡΑ τρίβουν τα μάτια τους, εξηγώ λίγο καλύτερα ΤΙ θεωρώ ΚΟΙΝΗ αντίληψή μας, ΠΑΡΑ το γεγονός ότι δεν είμαι καν χριστιανός.

  Θεωρώ ότι το όραμα μιας «λύτρωσης από την κατάρα του νόμου», από τον αδυσώπητο νόμο της ζούγκλας ή της Αιτίας και Αποτελέσματος, μπορει (για μένα) να ΜΗΝ συνδέεται με καμμία απολύτως Σταυρική Θυσία ενός πολύ συγκεκριμμένου Προσώπου που εσεις λατρεύετε σαν Υιό του Θεού….
  ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ…
  … το όραμα αυτό μπορεί κάλλιστα να συνδεθεί με τα εκατομμύρια των ΑΘΩΩΝ, που (για μάς τους άθεους) θυσιάζονται εξ ορισμού, στο βωμό της εξουσίας και της εκμεταλλευσης.

  Για μένα τον μη-Χριστιανό, πολύ περισσότερο από όσο για σας τους πιστούς, ΚΑΘΕ θύμα βασανιστηρίων ή γενοκτονιών, ΚΑΘΕ αθώος που «σταυρώθηκε» (κυριολεκτικά πολλές φορές) ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ με Εκείνον που εσεις λατρεύετε σαν (συγκεκριμμένο) Χριστό.

  ΜΗ έχοντας θεό, είμαστε υποχρεωμένοι να βλέπουμε το συνάνθρωπο που πάσχει ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ θεός…

 9. philalethe00 Says:

  @omadeon
  Αγαπητέ, καλώς όρισες… 🙂

  Ειλικρινά σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια… Πραγματικά, θα έλεγα αυτό που είχε πη ο μη χριστιανός σοσιαλιστής Κάστρο στον χριστιανοσοσιαλιστή Τσάβεζ, ότι είσαι «Χριστιανός κατά την κοινωνική έννοια» και μάλιστα πολύ περισσότερο από πολλούς… 🙂

  Όντως, από την άλλη, κάθε αίτημα αλληλεγγύης, ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, «πλατέματος και βαθέματος» της δημοκρατίας, αλληλεγγύης των εθνών, έχει μία αυτοτελή αξία και δικαιώνεται αφ’εαυτού του χριστιανικά…

  Τρίτον, ένας συνεπής άθεος που δρα με κίνητρο την ανιδιοτελή αγάπη προς τον συνάνθρωπο κατ’αρχάς είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, δεύτερον είναι όντως ανώτερος σε επίπεδο κινήτρου από αυτούς, Χριστιανούς ή μη, που δρουν με την νοοτροπία που οι Πατέρες αποκαλούν «μισθωτού».

  Τέταρτον, ο Βασίλης Ραφαηλίδης υπήρξε ένας άνθρωπος που εγώ γνώρισα μέσα από κάποια βιβλία του, ιδίως το τελευταίο περί «μεγάλης περιπέτειας του μαρξισμού», κάποιων κειμένων του, και κάποιων καταγραμμένων τηλεοπτικών παρουσιών του προσφάτως. Πράγματι, είδα, ότι είναι ένας άνθρωπος θαυμάσιος, με καρδιά, με τεράστια μόρφωση, με εντιμότητα και υψηλό αριστερό ήθος. Αυτό στο οποίο διαφωνούσαμε εδώ είναι, ότι δεν είδε εν προκειμένω αυτό που εξηγεί κάπου ο Μπερντιάγεφ, στηλιτεύοντας την αναξιότητα ημών των «χριστιανών», δηλαδή το «αυτεξούσιον και αδέσποτον» που είναι παραγωγικό του κακού που τόσο μας θλίβει και μας πονά.

  Πέμπτον, όσον αφορά αυτό:

  «ΚΑΘΕ αθώος που “σταυρώθηκε” (κυριολεκτικά πολλές φορές) ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ με Εκείνον που εσεις λατρεύετε σαν (συγκεκριμμένο) Χριστό.»

  για το οποίο ειλικρινά εξαίρω ιδιαίτερα, μοιάζει πολύ με το «εφ οσον εποιησατε ενι τουτων των αδελφων μου των ελαχιστων εμοι εποιησατε»(Ματθ. 25:40 κτλ.), που θα είναι και το κριτήριο της «τελικής κρίσης»…

  Οπότε, συμφωνούμε σχεδόν σε άπαντα εδώ, και να καλέσω επιλογικά όποτε το επιθυμείς, να μας επισκέπτεσαι, αγαπητέ… 🙂

  Ευχαριστώ θερμά και για την παραπομπή που αναφέρεις…….

 10. ΑΓΓΕΛΟΣ Says:

  Ππολυ γόνιμος ο διάλογος σας. Ο Χριστανισμός δεν τεμαχίζεται, δεν παιρνουμε ότι μας βολεύει, είναι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗς ΑΓΑΠΗΣ. Δυστυχώς προσπαθούν να μας διδάσκουν ένα ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ και αποφεύγουν συστηματικά να παρουσιάσουν την ζωή των πρώτων χριστιανών, που είχαν τα «πάντα κοινά» και ο καθένας έπαιρνε σύμφωνα με τις ανάγκες του.Επίσης οι πατέρες της εκκλησίας καυτηριάζουν όποιον ελεεί τον φτωχό ,ενώ στην επιχείρησή του δημιουργεί πολλούς φτωχούς με το να κρατάει για τον εαυτό του υπερκέρδη και να δίνει ασήμαντες αυξήσεις στους εργαζόμενους. Όλα αυτά μας τα αποκρύπτουν ,γιατί τους συμφέρει να διαιωνίζεται η εκμετάλευση και να εκθειάζονται οι πλουτοκράτες σαν ευεργέτες. Στο site http://www.xristianiki.gr προσπαθούμε να σχολιάζουμε τα γεγονότα ,χωρίς να κρύβουμε μέρος της Αλήθειας του Χριστού. Οι φιλοξενούμενοι της εκπομπής του Αlpha στην εκπομπή «η μηχανή του χρόνου» Μ.Μηλιαράκης και Θ.Κουρταλίδης (της εφημερίδας»Χριστιανική»)μίλησαν για τον διαβρωτικό ρόλο της μασονίας και η εκπομπή ΚΟΠΗΚΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, για να μην μεταδοθούν τα περί μασονίας.Θα πρέπει να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΗς ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

 11. philalethe00 Says:

  @ΑΓΓΕΛΟΣ
  Καλώς μας ήρθες. Και ευχαριστούμε θερμώς για το σχόλιο…

  Επίσης …τα είπες όλα και θαυμάσια…!!!

  Μόνο να συμπληρώσω, οτι οι Πατέρες, ο Μέγας Βασίλειος, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, προτείνουν μετά πάθους επιστροφή στον αρχαίο, ας πούμε, χριστιανικό σοσιαλισμό της Ιεροσολυμίτικης κοινότητας.

  Για το θέμα της εκπομπής » η μηχανή του χρόνου», διάβασα στην τελευταία/κυκλοφορούσα «Χριστιανική». Οπωσδήποτε ….πολλές συμπτώσεις. Και ο αείμνηστος Ψαρούδακης είχε τον αντιμασωνικό αγώνα ως ένα βασικό του σκοπό και τον διεξήγαγε με ιερό πάθος ασύγκριτο και με όμοια παρρησία…… Βλέπω πολλούς λόγους, λοιπόν, για να κλείσουν την εκπομπή. Όσο για το ποιοι έχουν τα κανάλια, εντάξει, όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ τα γνωρίζουν τα σχετικά κακουργηματικά συγκεντροποιημένα και διεθνή ολιγοπώλια…

  Ευχαριστούμε, αδελφέ!!!
  Καλή συνέχεια και Καλή Ανάσταση, εύχομαι!!!!

 12. ΑΓΓΕΛΟΣ Says:

  Καλή Ανάσταση και σε σένα. Ανάσταση στον εσωτερικό μας κόσμο, στην μικρή κοινωνία ,που είναι η οικογένειά μας και στην μεγάλη κοινωνία γύρω μας. Παντού να κυριαρχήσει η επανάσταση της Αγάπης , γιατί η αγάπη προς τους φίλους, η αγάπη των παιδιών στους γονείς, η αγάπη των γονιών στα παιδιά, η αγάπη στον Θεό, η ερωτική αγάπη, όλα αυτά είναι Η ΑΓΑΠΗ και Αγαπη είναι ο Θεός

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.


Αρέσει σε %d bloggers: